Youtube má plány na vlastní hudební streamovací službu

Streamování hudby přes internet frčí. Apple již do tohoto rozjetého vlaku naskočil (alespoň v některých zemích) a zrychlující soupravu dohání teď dohání také Google se svým YouTube.

Google před pár dny oficiálně představil dlouho očekávanou službu pro streamování hudby, kterou nazval YouTube Music Key. Služba bude dostupná za měsíční poplatek 9,99 dolarů. Poplatkem zpřístupní přehrávání hudby bez reklam, režim offline (ten bude zahrnovat i videa). A samozřejmě také přehrávání hudby na mobilních zařízení na pozadí během používání jiných aplikací.

YouTube Music Key

Služba je zatím ve verzi BETA za úvodní cenu 7,99 dolarů za měsíc, přičemž první zájemci mohou už nyní požádat o přístup na youtube.com/MusicKey. Beta verze bude dostupná přes aplikace na iOS a Android a přes stránky YouTube.com.

[HTML1]

Google dodal, že YouTube Music Key bude také zahrnovat přístup do již existující sekce Google Play Music představenou loni, která obsahuje více než 30 milionů skladeb z Google Play Store.

Beta verze je bohužel zatím dostupná pouze ve Spojených Státech, Spojeném království, Španělsku, Itálii, Portugalsku, Finsku a Irsku. Kdy se dostane k nám ještě není známo. V případě zájmu si můžete registrovat zde a čekat na upozornění, že Music Key přichází i do naší země.

YouTube Music Key 2

Zdroj: YouTube (via 9To5Mac)