Apple v App Store nahrazuje slovo Free slovem Get. Proč?

Určitě jste si při stahování nových aplikací nabízených zdarma všimli nemalé změny: dlouho zažité slůvko „Free“ totiž nahradila označení „Get“. Změna se objevila jak v App Store tak v Mac App Store. A proč?

Důvod je jednoduchý. Evropští regulátoři chtějí co nejlépe ochránit děti (tedy lépe řečeno peněženky jejich rodičů) od ne zrovna levných in-app nákupů v aplikacích, které vypadají, jako že jsou zdarma. Apple byl již kvůli tomuto problému u soudu několikrát a tudíž bylo třeba udělat důraznějšímu krok.

itunes

Bylo tedy odsouhlaseno změnění slov při stahování aplikací v App Store. Dokonce i když jsou aplikace zcela zdarma, což znamená, že nemají v sobě zahrnuty žádné in-app nákupy, vás bude už namísto „Free“ čekat „Get“. Apple tak doufá, že tato malá změna je postačující, aby lidé začali o stahování aplikací přemýšlet jinak.

Co si myslíte vy?

Jeden myslel na “Apple v App Store nahrazuje slovo Free slovem Get. Proč?

  • avatar
    29. 11. 2014 (16:16)
    Trvalý odkaz

    Nechápu to. Vždyť by stačilo, aby věci co jsou free nechtěly heslo (což se předpokládám stalo, jakmile se tlačítko změnilo na GET). Při nákupu by opět mělo být heslo vyžadováno. Zároveň by administrátorské heslo děti neměly znát.

    Je to věčný boj, nakonec rodiče řeknou, že heslo děti neznaly, ale nákup uskutečnily a proč asi. Heslo bylo „mirek“ (jméno rodiče), tak ale to je pak blbost rodiče a ten rodič by měl nést následky, nikoliv Apple, Google, Amazon, apod.

Komentáře nejsou povoleny.