Apple novinky: 40. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Microsoft otevře kamennou prodejnu

01Softwarový gigant se připravuje na otevření své „vlajkové lodi“. Stejně jako první jablečná prodejna bude i tento objekt stát na proslulé Páté ulici New Yorského Manhattanu a podle slov viceprezidenta Davida Portera se jedná o začátek nové maloobchodní éry Microsoftu.

První kamenný obchod byl otevřen v roce 2009, o osm let později než Apple Store, a v současnosti Microsoft spravuje přes 100 prodejen v USA, Kanadě a Puerto Ricu. Nabízí v nich notebooky, telefony, tablety, herní konzole a příslušenství.

Nová prodejna bude vybudována v současném obchodu firmy Fengi a Microsoft věří, že se mu díky ní podaří prodat více tabletů Surface, které zatím prodejní rekordy netrhají.

Zdroj

Apple Pay směřuje do Evropy

02Nová platební služba Apple Pay, která byla představena na poslední Keynote spolu s mobilními novinkami, zaujala především uživatele v USA. Evropský platební systém bezkontaktní platby zná již dlouho a proto by pro nás platba telefonem nebyla až tak velkou novinkou. Ušetřila by nám místo v peněžence a mohli bychom se zbavit nepřeberného množství kreditních a debetních karet.

Apple zjevně sleduje tento směr, a proto také najal bývalého zaměstnance společnosti Visa Europe. Mary Carol Harris pracovala v oblasti digitálních plateb a mobilním platebním sektoru 14 let. Vedla tým ve společnosti Telefonica, který se zabýval NFC technologií a v roce 2008 nastoupila jako vedoucí mobilních plateb do společnosti Visa.

Pro úspěšné spuštění Apple Pay v Evropě sice Applu chybí potřebné dohody s místními bankovními institucemi, zaměstnání experta na mobilní platby při vyjednávání jistě pomůže.

Zdroj

Souběžný vývoj iOS 8

03Apple je v současné době pracuje na dalších verzích iOS 8.1, 8.2 a 8.3. Ve zprávě, kterou přinesly zahraniční weby se hovoří o tom, že tento odklon od standardního vývojového cyklu by mohl znamenat změnu v pravidelném uvolňování nových verzí spolu s novým HW v podzimních měsících.

Druhou možností tohoto souběžného vývoje je zájem o uvolnění iOS 9 v příštím roce.

Posledním možným důvodem je nutnost nových funkcí. iOS 8.1 by měl přinést Apple Pay a další verze pak možná představí rozdělené obrazovky u iPadů i kompatibilitu zařízení s Apple Watch

Zdroj

Jablečné PR má vedoucího

04Oddělení Public Relations (PR), které řeší komunikaci společnosti s veřejností a také má velký vliv na to, jak je Apple vnímán, má konečně svého vedoucího.

Po odchodu Katie Cotton do předčasného důchodu bylo místo nejvyššího pracovníka dlouho volné. Apple se totiž snažil najít zajímavou osobo mimo firemní struktury. Nakonec byl do této funkce jmenován Steve Dowling, který v oddělení pracoval.

Podle blízkých zdrojů vedení společnosti jsou Tim se Stevem dlouholetí přátelé a to je možná jedním z důvodů, proč volné místo vedoucího získal. Rovněž se také hovoří o tom, že je pro tuto pozici mnohem vhodnějším kandidátem než byla jeho předchůdkyně.

Protože však Apple stále hledá zaměstnance mimo společnost, je docela možné, že se Steve Dowling ve svém křesle dlouho neohřeje.

Zdroj