Apple novinky: 38. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý osmý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Facebook poletí do vesmíru

01Přesněji řečeno jeho satelity. Největší sociální síť na světě nejspíš nemá dostatek uživatelů a proto se vedení Facebooku rozhodlo převzít iniciativu rozšiřování internetové sítě. Nasvědčuje tomu skutečnost, kterou jsme se měli možnost zjistit v uplynulém týdnu.

Specialista a vedoucí pracovník, který byl v Googlu zapojen do projektu na šíření internetu s pomocí satelitů bude na podobném projektu pracovat u Facebooku.

Michael Tseytlin před nástupem do Googlo pracoval sedm let ve společnosti LightSquared, kde vedl projekt vývoje technologií, které by měly dopravit mobilní síť do málo přístupných oblastí s použitím satelitů.

Zdroj

Microsoft koupil Minecraft

02Minecraft je velmi populární fenomén a jeho úspěchu si všiml také softwarový gigant Microsoft. Za nemalou sumu 2,5 miliard dolarů koupil tvůrce této budovatelské hry společnost Mojang.

Minecraft byl původně vyvinut jako počítačová hra a světlo světa spatřil nedokončený v roce 2009. Od té doby se rozšířil na většinu herních platforem včetně těch mobilních.

Podle zástupce společnosti Microsoft bude hra dále rozvíjena a hráči se tedy nemusí obávat. Zájem nového majitele je hlavně směřován na poslední mobilní platformu, kde ještě Minecraft není. Je jim Windows Phone.

Zdroj

Samsung a PayPal

03Krátce poté, co Apple představil svou revoluční platební službu Apple Pay v kombinaci s novým modelem iPhone 6 a chytrými hodinkami nechal PayPal vytisknout reklamu, která hovoří o tom, že když Apple nedokáže ohlídat naše selfie, rozhodně nezvládne zabezpečit platby. Na mnohé to působilo jako útok na obávaného nepřítele. Je vidět, že PayPal se o svou pozici skutečně bojí a není sám.

Korejský technologický gigant Samsung rovněž zahlédl v mobilních platbách příležitost a rozhodl se je v budoucnu integrovat do svých chytrých hodinek. Jako partnera si vybral právě ohrožený PayPal. Samsung prozradil, že usilovně pracuje na dalším modelu hodinek, které budou tentokrát vybaveny snímačem otisků prstů. Mobilní platby by se prováděli přímo z nich bez nutnosti napojení na mobilní telefon.

Nejdříve se však nového modelu dočkáme v příštím roce.

Zdroj

Macworld končí

04Po více než třiceti letech končí tištěný magazín Macworld. Jeho webová verze má podle vydavatele prý mnohem větší smysl a dle slov bývalého hlavního editora Jasona Snella je potřeba se posunout dále.

Magazín Macworld vycházel v tištěné formě pravidelně každý měsíc a svým čtenářům přinášel nejen přehled novinek, ale také technicky zaměřené články. Formát, který má v současné době jeho webová podoba, bude zachován.

Editor spolu s dalšími spolupracovníky otvírá nový webový projekt pod názvem Six Colors, kde se bude nadále zaměřovat na dění v oblastech informační technologií.

Zdroj

Nové iPady ještě letos

05Stejně tak jako v loňském roce i letos se očekává říjnová keynote, na které budou představeny nejnovější modely iPadů spolu s uvolněním verze operačního systému OS X Yosemite. Podle neoficiálních zdrojů se bude představení konat v útery 21. října.

Dosavadní spekulace prozrazují, že nové iPady budou tenčí a budou vybaveny snímačem otisků prstů Touch ID. Uniklé informace také tvrdí, že displej bude na slunci mnohem lépe čitelný díky speciální povrchové úpravě.

Zda se i tato událost neobejde bez „one more thing“ se dozvíme už za měsíc.

Zdroj