Apple novinky: 36. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý šestý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

iPhone 6 se už nakupuje

01Největší činský partner jablečné spoečnosti China Mobile zahájil předobjednávky nového modelu iPhone 6. Nabízí kapacity 16, 32 a 64 Gb a obě varianty s úhlopříčkou 4,7 a 5,5 palců .

iPhone 6 ještě nebyl oficiálně představen a přesto si jej objednalo více než 33 tisíc zákazníků, kteří nejen že neví co dostanou, ale ani kdy budou jejich objednávky uspokojeny. Zatím se sice nehovoří o žádných technických problémech při výrobě, které by mohly včasné dodávky ohrozit, tak jako tomu bylo loni, není ovšem vůbec jasné jaké budou termíny dodávek nových přístrojů.

Čína však není jediným místem, kde se zájem o iPhone neovyklým způsobem projevil. Před Apple Storem na 5. Avenue v New Yorku se dokonce objevili první nedočkavci, kteří si chtějí nový přístroj co nejdříve koupit. Dokonce byli ochotni zaplatit nemalou sumu za to, že budou na prvních místech.

Zdroj, Zdroj

Konkurent představil novinky

02Korejský Samsung na úvod veletrhu IFA predstavil své novinky. Mobilní telefon Note 4 s AMOLED displejem a uhlopříckou 5,7 palců, který zůstal v pozadí další novince Note Edge. Zde Samsung zakomponoval do téměř stejně velkého přístoje navíc displej, který je na jedné straně zahnutý.

Další zaoblenou novinkou jsou hodinky Gear S, které se budou schopny napojit na mobilní síť a umožní vyřizovat nejen telefonní hovory, ale také obsluhovat textové zprávy.

Obava ze safirového skla použítého v novém iPhone 6 nejspíš vedla Samsung také k tomu, aby na veletrhu oznámil svou spolupráci se společnosti Swarovski. Známý výrobce křištálových šperků by se měl podílet na odolnější ochraně mobilních přístrojů jihokorejského giganta.

Zdroj

Mobilní platební systém

03Applu se podařilo uzavřít dohody s velmi důležitými finančními institucemi American Express, JP Morgan Chase, Citigroup, Capital One a Bank of America. Předmětem těchto dohod bylo snížení trasnakčního poplatku při použití mobilních plateb na úroveň odpovídající použití platební karty.

Partneři se obávali nedostatečného zabezpečení transakcí. Pochybnosti se rozplynuly s využitím Touch ID a technologie NFC, kterou by měl nový model iPhone 6 obsahovat.

Společnosti si ovšem vymínily, že Apple začne ve svých internetových obchodech akceptovat karty všech jmenovaných společností.

Zdroj

Ive zaměstná svého kamaráda

04Designerská špička a velmi dobrý známý Johnyho Iva nastupuje v Applu. Marc Newson, který se v jablečném světě proslavil hlavně spolupráci s Johnem Ivem na předmětech pro nadaci (RED), by se měl v nejbližší době stát členem designerského týmů.

Není překvapením že si Ive mezi své spolupracovníky bere někoho, kdo má v oblasti designu velmi podobné názory.

Zdroj

Jeden myslel na “Apple novinky: 36. týden [2014]

  • avatar
    08. 09. 2014 (19:06)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Vlado, budete zitra s Romanem vysilat online prenos?

Komentáře nejsou povoleny.