Apple novinky: 35. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý pátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Výměna baterií v iPhone 5

01Apple přiznal, že některé modely iPhone 5 mohou mít problémy s baterií a spustil bezplatný program výměny vadných akumulátorů. Problémy se mohou projevovat nutnosti častého nabíjení anebo naprosté ztráty kapacity.

Tímto velice nepříjemným neduhem mohou být postiženy některé kusy vyrobený v období od září 2012 do ledna 2013. Sériové číslo si můžete ověřit na webu Applu a pokud je váš iPhone 5 mezi chybnými kusy, můžete jej bezplatně vyměnit.

Zdroj

Ochrana proti zlodějům

02Kalifornský guvernér Jerry Brown podepsal zákon, který vstoupí v platnost v červenci příštího roku. Jeho smyslem je ochránit majitele mobilních telefonů před zloději tím, že v nich bude funkce umožňující vzdálenou deaktivaci přístroje.

O tomto legislativním opatření se hovoří již delší dobu a Apple svou funkcí „Zámek aktivace“ jeho předpoklad výborně splňuje. Od příštího léta budou muset i ostatní mobilní telefony obsahovat podobnou funkci.

Tentýž zákon bude přijat také ve státě Mississippi. V obou případech nařízení nezohledňuje tablety a soustředí se pouze na telefonní přístroje.

Zdroj

iPad Pro v příštím roce

03Podle zahraničního webu Bloomberg jsou výrobci komponent připraveni dodávat své produkty pro výrobu iPadu s úhlopříčkou 12,9 palců. O větším iPadu se hovořilo již dříve s očekáváním, že bude uveden na trh během tohoto roku. Bylo zjištěno, že Apple prototypy tohoto zařízení již nějakou dobu testuje, přesto spekulace na určitou dobu utichly.

Zpráva zahraničního webu je opět rozvířila i přes to, že mluvčí jablečné společnosti tyto domněnky nepotvrdil.

Zdroj

Apple pro studenty nebude

04Speciální program „Apple on Campus“ byl v Belgii a Švýcarsku zastaven. Studenti místních univerzit mohli skrze své školy nakupovat jablečná zařízení a doplňky s výraznou slevou. Tato zpráva byla oficiálně potvrzena švýcarským zastoupením Applu s tím, že program byl sice zastaven, přesto mohou studenti uplatnit jiné slevy. Nejsou však tak výhodné.

Apple je hrdý na své programy podpory studentů a vzdělávání a proto je poněkud nelogické, že pozastavil ve dvou evropských státech svůj program, přestože obě tyto země jsou zařazeny do projektu „Volume purchase“. Ten dovoluje nejen vzdělávacím institucím nakupovat aplikace a následně je zdarma distribuovat na určitý počet iOS zařízení.

Zdroj