Jak budete moci v iOS 8 využít očekávanou funkci Continuity?

Continuity je nová funkce v iOS 8 a OS X Yosemite, která umožňuje iPhonu, iPadu a Macu mezi sebou spolupracovat a komunikovat.

Continuity obsahuje nový a vylepšený AirDrop, nový Instant Hotspot pro snadné připojení, Handoff na předávání aktivit aplikací mezi zařízeními a schopnost přijmout nebo uskutečňovat hovory a posílat nebo přijímat SMS / MMS z iPhonu na iPad či Mac.

AirDrop

AirDrop se poprvé objevil v OS X Lion v roce 2011. Byl to jednoduchý způsob, jak mezi počítači posílat a ukládat soubory ať už přes Bluetooth, nebo přes Wi-Fi. Své místo v iOS si však našel až v iOS 7, který však stále nepodporoval posílání mezi iOS zařízením a Macem. Bylo to z důvodu zcela odlišného protokolu, který byl použit na Macu. S příchodem iOS 8 a OS X Yosemite by se právě tato bariéra měla v systémech odstranit.

u1Om3

Instant Hotspot

Tethering z iPhonu nebo iPadu přes mobilní data na Mac nebo iPad s Wi-Fi byl vždy trochu bolestivý. Některé z nich byly vždy procesem, který přinejlepším vyžadoval heslo, a v nejhorším případě bylo nutné vypnutí a zapnutí.

Odteď je tomu konec. Nyní váš Mac nebo iPad s Wi-Fi můžete okamžitě připojit k vašemu iPhonu nebo iPadu 3G přímo bez problémů a toto zařízení si tethering na iPhonu dokonce vzdáleně samo zapne.

jdflkexmx00wfokt9kk2

Handoff

Raději než se snažit, aby se vešlo jedno rozhraní do rady různých zařízení nebo dělat z cloudu střed vesmíru, Apple slibuje, že transparentně a bez problémů přenese jakoukoliv vaši aktivitu v aplikacích na libovolné zařízení, na kterém chcete vaši práci dokončit. Funkce Handoff bude pracovat s aplikacemi: Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Mapy, Zprávy, Připomínky, Kalendář, Kontakty a aplikace třetích stran, které přidají tuto funkci.

Nedošlo však k zmínce, jak to bude například s aplikacemi jako Hudba, Video, různé hry nebo jiné formy médií. Zde zřejmě bude ležet hozená rukavice na straně vývojářů těchto aplikací.

os-x-yosemite-handoff-100309456-large

Continuity Calling

iPhony mají plnou podporu mobilních hlasových sítí. To je to, co jim umožňuje volat a přijímat hovory přes tradiční telefonní sítě. Narozdíl od nich sice některé iPady mají možnost mobilní komunikace, avšak pouze datové – hlasové hovory s nimi neuskutečníte. Tablety a Macy mohou používat pouze službu FaceTime Audio nebo jiné služby jako Skype.

A pokud právě pracujete na Macu nebo iPadu a někdo vám zavolá na iPhone, který nemáte po ruce, nic z toho vám v tomto případě nepomůže.

wwdc_2014_continuity_calling_mom

Pomocí Contuity Calling však hovory na vašem iPhone můžete přijmout nebo uskutečnit i přes iPad nebo Mac.

Continuity SMS / MMS

Tato funkce je založena na podobném principu jako hovory, které již byly zmíněny výše. Dosud se vám na Macích a iPadech zobrazovaly pouze „modré bubliny“, což znamená pouze zprávy poslané prostřednictvím iMessage. Odteď se vám však zobrazí i všechny zprávy odeslané přímo přes operátora.

wwdc_2014_continuity_sms_screens

Zdroj: iMore

2 komentáře: „Jak budete moci v iOS 8 využít očekávanou funkci Continuity?

  • avatar
    03. 07. 2014 (13:16)
    Trvalý odkaz

    Hezké funkce, ale budou všechny fungovat i na iMacu z roku 2010? Nebo to bude funkce od funkce?

    • avatar
      03. 07. 2014 (15:30)
      Trvalý odkaz

      většinou se píše že „Continuity Calling“ bude vyžadovat BT 4.0 a to přímo v zařízení .. externí moduly prý stačit nebudou, ale tak uvidíme ..

Komentáře nejsou povoleny.