Hrajeme hry na iOS: True Skate, SKB 14, Stick Soccer [26]

Budeme řádit na skateboardu, pak na super motorkách a na konec si zahrajeme fotbálek, když už je to mistrovství světa.

Je to skateboarding nebo fingerboarding?

Simulátorů skateboardingu najdeme na trhu mnoho. Nejznámější z nich je série her nazvaných podle nejpopulárnějšího jezdce, Tony Hawk. True Skate pro iOS jde o něco dále a přináší větší zážitek ze hry. Hru si můžete stáhnout z App Store.

V klasickém skateboardingovém simulátoru ovládáte postavičku na prkně a kombinací kláves provádíte triky. True Skate využívá možnosti dotykového displeje, proto v této hře ovládáte pouze prkno. Hra vás v začátku provede tutoriálem, abyste pochopili princip ovládání. Vaše prsty v podstatě nahrazují nohy na prkně. Právě toto ovládání posouvá realističnost hry na vyšší úroveň. Výběr čítá několik skateparků, které si bohužel musíte dokupovat v rámci In-App nákupů. V základu je pouze jeden, ale i v něm se lze na prkně pořádně vyřádit. Zábavné je také učení se trikům. Protože ovládání není o kombinaci tlačítek, triky zkrátka musíte zkoušet a zkoušet, dokud je nebudete umět.

photo (2) photo (1)

True Skate je opravdu velmi povedenou hrou a to nejen po grafické stránce, ale i hratelnost patří k těm lepším. Rádi se k ní budete vracet.

Aplikace: True Skate
Zaměření: hra – simulátor skateboardingu
Líbilo se: hratelnost, grafika, realistické ovládání
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Závody motorek

Simulátor závodů silničních motorek SBK14 Official Mobile Game si můžete stáhnout z App Store zdarma.

Jak už to u závodních her bývá, hlavní je zajet trať za nejrychlejší čas a pokud možno, stát na stupínku vítězů. Jinak tomu není ani u SBK14. Tentokrát si sednete za řídítka superbiků. Plyn ovládáte tlačítkem na displeji a s motorkou zatáčíte nakláněním telefonu. V zatáčkách pomůže break assistant, který brzdí za vás. Vše si lze v nastavení změnit. Vypíchnout musíme také grafické zpracování. Realističnost bohužel není silnou stránkou SBK 14. Při jízdě můžete v klidu bourat do ostatních jezdců, protože z motorky jen tak nespadnete, což může být jistou výhodou pro začátečníky.

photo photo (3)

SBK 14 je zkrátka klasickým simulátorem závodů silničních motorek a nepřináší žádné revoluční prvky. Pravděpodobně vás hra brzy omrzí.

Aplikace: SBK 14 Official Mobile Game
Zaměření: hra – závody silničních motorek
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: hratelnost, nerealističnost, tuhé ovládání
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma

Trochu fotbálku

V Brazílii stále probíhá mistrovství světa ve fotbale a s hrou Stick Soccer si ho můžete zahrát i ve vašem iPhone.

V podstatě nejde o plnohodnotný fotbálek, jako spíše o kopání přímých kopů. Samozřejmě vyhrává tým, který nastřílí více gólů. Samotné hraní je rozděleno na dva poločasy, kde každý má 45 vteřin. Během této doby musíte nastřílet co nejvíce gólů. Hra na každý poločas určí náhodnou pozici a počet bránících hráčů. Z pravé a levé strany pak lítají po jednom míče, vy je musíte zasáhnout a vstřelit branku. Střelu stěžují bránící hráči společně s brankářem. Podle pohybu prstu po displeji získá balón také rotaci a směr letu. Smířit se budete muset s tím, že ne vždycky trefíte míč, tak se připravíte o několik gólových šancí.

photo (5) photo (4)

Stick Soccer se hratelností řadí mezi zábavné herní tituly. Grafické zpracování je průměrné. Potěší ale Česká republika ve výběru týmu.

Aplikace: Stick Soccer
Zaměření: hra – fotbal
Líbilo se: hratelnost, princip hraní
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma