Apple novinky: 28. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý osmý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

iWatch v rukou Švýcara

1Přesněji řečeno marketing. To je totiž oblast, kde Apple potřebuje pro své nové specifické zařízení někoho, kdo má s hodinkami již zkušenost.

Patrick Pruniaux, přední marketingový specialista společnosti Tag Heuer, opustil svého dřívějšího zaměstnavatele právě kvůli nové pozici v Applu. Zde by měl své zkušenosti uplatnit v oblasti marketingu a prodeje náramkového zařízení, které jak všichni očekáváme, uvede cupertinská společnost na podzim letošního roku.

Přibývající informace jasně ukazují na chytré hodinky, které budou osazeny několika důležitými senzory pro naprosto přesný přehled o tělesných aktivitách nositele i jeho zdravotním stavu. Propojení s novou součástí iOS 8 je pouze logickým krokem. Vše do sebe skvěle zapadá a proto věřím, že závěr roku bude po dlouhé době ve znamení inovací.

Zdroj

Nový člen představenstva

2Během týdne jsme měli možnost zaznamenat několik zpráv týkající se nové aktivity Tima Cooka. Ten se rozhodl najít dalšího člena představenstva. Důvodů je hned několik. Jedním z nich je vysoký věk všech členů a jejich dlouholeté působení mezi nejvyššími. Někteří zde jsou již od roku 1990. Dalším důvodem je zaměření Applu na nové oblasti, jako jsou mobilní platby a zařízení pro snímání pohybových i tělesných aktivit. Konkrétní osoba ještě nebyla zmíněna a analytici se domnívají, že by se mohlo jednat o vysoce postaveného pracovníka právě ze zmíněných tržních segmentů.

Zdroj

Další solární elektrárna

3Není to tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že investiční fondy, které se zaměřují na ekologicky smýšlející společnosti, zvýšili Applu hodnocení. Apple veřejně vystupuje jako společnost, která má zájem o blaho planety, což potvrzuje nákup další půdy pro stavbu solární elektrárny.

Vystavena bude nedaleko datového centra v Maidnu a předpokládá se, že bude sloužit k zajištění jeho provozu. Prvotní investice ve výši 55 milionu dolarů zajistí 75 pracovních míst a vybuduje sluneční elektrárnu z výkonem 17,5 MW.

Půda pro výstavbu není ovšem jedinou nemovitostí, kterou cupertinská společnost pořídila. Součástí transakce je také stará čistička vody, která je od 90. let mimo provoz. Jak s tímto získaným majetkem hodlá firma naložit prozatím není známo.

Zdroj

Velké společnosti podpoří své dodavatele

4Velmi zajímavý program připravil Bílý dům pro menší společnosti ve své zemi. Nese název SupplierPay a jeho smyslem je zlepšit finanční situaci malých firem a zajistit jim dostatek prostředků pro růst a zlepšení produkce. Pod tento dobrovolný program se přihlásily pře dvě desítky velkých amerických společností včetně Applu. Svým podpisem se zavázaly uhradit dodavatelům jejich faktury ve lhůtě 15 dnů.

Od této aktivity si americká vláda také slibuje snížení zadluženosti menších společností a zvýšení zaměstnanosti.

Zdroj