Jak Alza otevírala Apple Shop [Reportáž]

V pátek byl otevřen prodejní stánek společnosti Alza s názvem Apple Shop. Nachází se na prodejně v Praze v Holešovicích. A naše redakce u otevření nechyběla.

Na osmou ranní vyrážíme do pražských Holešovic. Nejdeme si pro vysvědčení jako davy kolemjdoucích školáků, nýbrž míříme do nového Apple Shopu – obchodu s jablečnými zařízeními uvnitř centrály společnosti Alza. Před prodejní halou stojí dlouhá fronta čítající lehce přes 150 potenciálních zákazníků. Speciální slevová akce na Mac (15%), iPad a iPhone (10%) přinesla ovoce. Přesto by nás zajímalo, kolik zákazníků bylo odlákáno konkurenční síti APR prodejen iSTYLE, jenž reagovala speciálním “bojovým dnem” (15% sleva na všechny Macy kromě Mac Pro).

IMG_1062 Alza Shop Openning 782

Slavností otevření proběhlo pod taktovkou herce a dabéra Martina Stránského. Celé si ho můžete prohlédnout na videu.

[HTML1]

Všechny stoly okamžitě obklopil dav návštěvníků, o který se starala obsluha s nakousnutým jablkem na tričku. Dozvěděli jsme se, že je školena stejně jako prodejci v APR prodejně. Asistovat jí bude jeden zaměstnanec Applu. I když bychom mohli spekulovat, zda spíš nejde o dohled, aby vše splňovalo vysoký standard kalifornské společnosti.

Alza Shop Openning 774 Alza Shop Openning 756 Alza Shop Openning 745 Alza Shop Openning 738

Položili jsme několik otázek tiskové mluvčí Alzy. První se týkala postavení prodejny v reakci na tiskovou zprávu, kterou některá média špatně interpretovala (více v našem článku) Apple Shop se má lišit od podobných stánků svoji velikostí, nabídkou produktů a portfoliem služeb. Nebyly opomenuty ani specifické dřevěné stoly, jenž byste v APR prodejně těžko hledali. Další Apple Shop v jiné ze 40ti poboček momentálně není v plánu.

Alza Shop Openning 723  Alza Shop Openning 702 Alza Shop Openning 699Alza Shop Openning 712

Ač vznikl velký mediální humbuk, žádná revoluce prodeje Apple zařízení v Čechách se nekoná. Společnost vylepšila vystavovací místo, kdy jeden stůl nahradily čtyři. Přítomnost značky Apple se tak vyrovnala miniobchodům konkurenčních firem Samsung a Microsoft, vedle kterých je Apple Shop umístěn.

Autor fotografií: Kryštof Hlůže

5 komentářů: „Jak Alza otevírala Apple Shop [Reportáž]

  • avatar
    30. 06. 2014 (05:58)
    Trvalý odkaz

    Stavoval jsem s v pátek pro nějakou drobnost v iStyle Brno ve Vaňkovce a byla tam odpoledne taky celkem fronta. Tomas

  • avatar
    30. 06. 2014 (10:46)
    Trvalý odkaz

    Nejvíc a nejdéle jsou na videu vidět Samsung a Windows. Připomíná mi to záběry ze sportovních akcí sponzorovaných Samsungem, kde sami sportovci fotí/točí zhusta iVěcičkama. :-))

  • avatar
    30. 06. 2014 (10:47)
    Trvalý odkaz

    Víc než Apple jsou na videu vidět Samsung a Windows. Připomíná mi to záběry ze sportovních akcí sponzorovaných Samsungem, kde sami sportovci fotí/točí zhusta iVěcičkama. :-))

  • avatar
    30. 06. 2014 (11:09)
    Trvalý odkaz

    Jeden z Applu? Bavil jsem se s prodavačem z Alzy a říkal, že všichni ti kluci, co tam běhali s nějakou tou visačkou na krku „apple trained profesional“ nebo co tam měli napsaný a neměli kovové Alza jmenovky na prsou patřili prý k Applu. Oni se mezi alzáky dost dobře schovali, na fotkách jdou najít tři :D V prví sadě čtyř fotek na té první ten uprostřed vzadu vpravo nemá jmenovku. Pak na třetí fotce v první sadě taky nemá ten prostřední alza jmenovku a pak v posední sadě čtyř fotek na poslední fotce taky nemá jmenovku.

    • avatar
      02. 07. 2014 (08:26)
      Trvalý odkaz

      Nejde o žádný náš výmysl, ale o oficiální sdělení od mluvčí Alzy. A pokud sám provozovatel hovoří o jednom, má k tomu asi svůj důvod – být jich tam více, tak se tím samozřejmě bude chlubit – tím víc, že jde o Alzu, která se chlubí velmi ráda…

Komentáře nejsou povoleny.