Hrajeme hry na iOS: Birzzle Fever, Bunny Escape, Ready Steady Bang [25]

Tentokrát se podívám na variaci na Candy Crush, budeme na útěku s králíčkem. Díl zakončíme střeleckým soubojem z Divokého západu.

Trochu jiný Candy Crush

Candy Crush patří k legendárním hrám a proto není divu, že na App Store je opravdu velké množství herních titulů, které se jí snaží okopírovat. Zdarma stažitelný Birzzle Fever patří právě do této skupiny.

Bohužel jde opravdu o pouhou kopii. Princip hry se nikterak neodlišuje od Candy Crush až na jiný grafický kabátek a trochu rozdílné ovládání. Stále jde o spojování v tomhle případě stejných ptáků. Oproti Candy Crush, kde musíte jednotlivé sladkosti vždy přemístit tak, abyste měli alespoň tři stejné, v Birzzle Fever Vám tahle povinnost odpadá. Zde jsou ptáci v podstatě srovnaní a vaším úkolem bude je najít v hracím poli a kliknout na ně. Kliknutím a odstraněním minimálně tří stejných ptáčků, se ti ostatní přerovnají. Zajímavý je také časový limit 60 vteřin, během kterých musíte nasbírat co největší skóre.

photo (1) photo (3)

Grafické zpracování hry je celkem povedené a ani hratelnost není špatná.

Aplikace: Birzzle Fever
Zaměření: hra – spojování ptáčků
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: kopie Candy Crush
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma

Králík na útěku

Plošinovou skákačku Bunny Escape 2 s ovládáním podobným Angry Birds si můžete stáhnout z App Store zdarma.

Cíl hry je jednoduchý, proskákat úroveň a sebrat všechny mrkve. Háček je v tom, že na každou úroveň máte určitý počet tahů, spíše tedy skoků. Jak už jsem nastínil, ovládání se hodně podobá Angry Birds. Stačí, když podržte prst na postavě králíka, natáhnete a v tu chvíli se vám ukáže tečkovaná čára, která zobrazuje dráhu letu společně s místem dopadu. Každý tah proto máte možnost naplánovat, abyste sebrali všechny mrkve a zvládli proskákat celou mapu. Dojdou-li Vám skoky, máte dvě možnosti. První je úroveň opakovat nebo si v herním obchodě dokoupit extra skoky.

photo photo (2)

Bunny Escape má hezkou, kreslenou grafiku. Omezený počet tahů dělá hrání trochu náročné, ale hratelnost není nikterak úchvatná. Hra tak brzy omrzí.

Aplikace: Bunny Escape 2
Zaměření: hra – plošinová skákačka
Líbilo se: grafika, zpracování, ovládání
Nelíbilo se: hra brzy omrzí
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma

Střelecký souboj kovbojů

Ready Steady Bang patří k opravdu netradičním hrám a co je ještě lepší, lze jí stáhnout zdarma z App Store.

Pamatujete si na westerny, ve kterých měli kovbojové střelecké duely? Odpočítali si kroky a pak bang, lepší zůstal živ. Přesně o tom je hra Ready Steady Bang. Titul je úchvatný ve všech směrech. Ovládání patří k nejjednodušším. Vystačíte si totiž s pouhým klepnutím na displej. Mezi kovboji se postupně objeví Ready….Steady….Bang. Pak už vše závisí na vaší rychlosti a pohotovosti. V soubojích se utkáte s několika kovboji. Každý z nich má odlišnou rychlost střelby. Souboje jsou tvořeny několika koly. Vyhrává ten, kdo jako první nasbírá 5 bodů (1 bod = 1 výhra v souboji).

photo (4) photo (5)

Grafické zpracování je opravdu mimořádně jednoduché, ostatně jak můžete vidět na screenech ze hry. Myslím, že se ale povedla. Vysoká hratelnost společně se zábavností dělá ze hry Ready Steady Bang titul, ke kterému se budete rádi vracet.

Aplikace: Ready Steady Bang
Zaměření: hra – souboj kovbojů
Líbilo se: grafika, zábavnost, akčnost, návykovost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma