Apple vydal testovací verzi iOS 8 Beta 2. Co přináší nového?

Apple včera poskytl vývojářům přístup k druhé betaverzi připravovaného operačního systému iOS 8. Mimo opravy chyb a zrychlení přináší také několik změn.

Změny se dotýkají především těchto aplikací (jde o změny oproti první betaverzi, se kterou jsme vás seznámili v tomto článku):

Podcasty

Aplikace pro příjem podcastů je nyní přímou součásti operačního systému. Není ji tedy nutné doinstalovávat samostatně a také platí, že ji nejde jednoduše odinstalovat.

Safari

Webový prohlížeč Safari bude nyní blokovat reklamy, které provádějí automatické přesměrování do App Store. Prohlížeč obsahu také nové gesto pro zobrazení otevřených záložek.

Nákupy na App Store

familypurchasesJiž provedené nákupy jsou na příslušné záložce obchodu seřazeny podle data pořízení. V předchozí betaverzi systému byly seřazeny naopak abecedně. Nově je také možné zadávat přímo z tohoto zobrazení hodnocení aplikací. V obchodě také přibylo zobrazení Rodinných nákupů.

Klávesnice QuickType

Inovovaná klávesnice QuickType v podporovaných jazycích je nyní k dispozici na všech iOS zařízeních, avšak s výjimkou iPadu druhé generace.

Ovládání jasu

V první betaverzi bylo ovládání jasu v Nastavení umístěno v sekci Tapeta a bylo nefunkční. V aktuální betaverzi již vše funguje tak, jak má.

Zprávy

messages1Ikonky pro pořízení fotografie a hlasové poznámky jsou nyní šedé. Nejsou tak tolik výrazné, jako modré verze v předchozím vydání, díky čemu tolik neruší.

Nastavení a bezpečí

V nastavení lze nyní povolit funkci pro poslech zprávy prostým přiložením telefonu k uchu. V Nastavení v sekci se zabezpečením nyní najdete i sekci určenou pro domácí přístroje (Home Data).

iCloud Photos

icloudphotos1Při prvním otevření aplikace pro prohlížení fotografií se objeví průvodce, který vám nabídne zapnutí nové funkce iCloud Photos, která v iOS 8 nahrazuje doposud používané Fotostreamy. Přepíše také jejich stávající nastavení.

Upozornění

Nyní můžete povolovat upozornění (notifikace) pro každou jednotlivou aplikaci, díky čemu můžete vypnout notifikace pro ty aplikace, u kterých o jejich příjem nemáte zájem. Dříve bylo možné pouze zakázat zobrazování aplikací v Centru notifikací, přístroj je však přijímal.

Využití baterie

batteryusage2V nastavení si nyní můžete prohlédnout, kolik která aplikace spotřebovala energie z akumulátoru. Jde o velmi užitečnou funkci, kterou přivítáte v případě, že se iOS zařízení vybíjí příliš rychle a vy byste rádi zjistili, jaká služba za to může.

Handoff

Funkce předávání hovorů mezi iPhonem a OS X Yosemite je nyní daleko lépe funkční, avšak ke správnému chodu vyžaduje, abyste měli Maca vybaveného technologií Bluetooth 4.0/LE, což omezuje použitelnost v podstatě jen na nejnovější modely.

Zdroj: MacRumors