Apple novinky: 26. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý šestý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Příprava na výrobu iPhone 6

01Foxconn a Pegatron, dva největší výrobní partneři Applu, se začínají velice intenzivně připravovat na produkci nového modelu iPhone. V současné době navyšují své kapacity a dohromady nabírají neuvěřitelných 100 tisíc zaměstnanců. Podle agentury Reuters se jedná o čínský rekord v počtu nabízených volných míst.

Výroba mobilního zařízení bude mezi oba partnery rozdělena. Foxconn zajistí 70 % produkce a zbylých 30 % zůstane Pegatronu, který pro tyto účely vyčlení jednu ze svých továren.

Zdroj

Softwarový expert míří do Applu

02To že Apple nabírá experty pro právě chystané produkty, jsme si již zvykli. Díky informacím o jejich specializaci můžeme zpřesňovat dohady o tom, jakých překvapení se můžeme dočkat.

Chytré zařízení na ruku je již víceméně jistou budoucností. Potvrdila to další informace. Alex Hsieh, hlavní softwarový designér společnosti Atlas Wearables, míří do Applu. Jeho bývalý zaměstnavatel se zaměřoval na vlastní chytré zařízení, které by mělo zdobit naše zápěstí. Výsledek jejich práce je možno si na oficiálním webu již objednat, přestože ještě nešel oficiálně do prodeje. Vývoj na jeho obslužném softwaru stále pokračuje.

Alex se ve firmě specializoval na uživatelské rozhraní a propojení obslužných programů s aplikacemi třetích stran. Apple zřejmě jeho schopnosti bude chtít využít k tomu, aby chytré hodinky propojil s novou aplikací HealthKit, jenž je součástí iOS 8.

Softwarový expert se připojí k týmu dalších specialistům z oblasti lékařství, fitness a módy, kteří již teď v Applu na novém produktu pracují.

Zdroj

iPod touch inovován

03Velmi nenápadně a bez předchozího upozornění Apple inovoval své mobilní multimediální přehrávače iPod touch. 16GB model představený v loňském roce nahradil novými modely s 32 a 64 GB vnitřní paměti doplněnými zadní 5MP iSight kamerou. Ostatní parametry zůstávají bez změny.

Inovovaný iPod je nabízen ve všech původních odstínech a cena obou modelu byla snížená.

Zdroj

EU se k akvizici Beats musí vyjádřit

04Ještě než bude spojení Applu a Beats stoprocentně dokončeno, musí se k akvizici vyjádřit některé kontrolní autority zemí, ve kterých obě společnosti působí. Jejich kladné rozhodnutí Apple očekává do konce 4 fiskálního kvartálu, což je v jeho případě konec měsíce srpna.

Jednou z těchto autorit je Evropské unie, která oznámila, že své vyjádření poskytne v polovině prázdnin. Výsledkem může být schválení spojení, nebo také vydání dodatečných podmínek, po jejichž splnění bude akvizice schválena.

Zdroj