Apple novinky [25. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvacátý pátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Samsung pokukuje po Siri

Korejský výrobce mobilních telefonů je jedním ze zájemců o právě nabízenou společnost Nuance. Ta sídlí ve státě Massachussetts a vytváří software pro různé platformy schopný rozpoznání hlasu.

V květnu 2013 byl tento software použit jako základ hlasové asistentky Siri. O dva měsíce později Apple sestavil speciální tým jehož hlavními členy byli bývalí zaměstnanci společnosti VoiceSignal Technologies, kterou Nuance v roce 2007 koupila. Tímto týmem dal Apple jasně najevo, že společnost Nuance již v budoucnu nebude potřebovat.

Zda se majitelem Nuance stane skutečně Samsung, zjistíme ve velmi krátké době. Konkurenceschopnost jeho produktů by to jistě zvýšilo.

Zdroj

Budeme mít nové smajlíky

2Unicode Consortium oznámilo další verzi svého standardu s označením 7.0. Obsahuje téměř 3000 znaků a 250 emoji. Nejdete zde například teploměr, chili-papričku, mihotající se bílou vlajku, levitujícího businessmana, oblíbené znamení ruky se vztyčeným prostředníkem a spoustu dalších. Nové unicode znaky obsahují také označení chybějících světových měn.

Podporu nových znaků a emoji musí Apple teprve zapracovat do iOS. Již z dřívějších informací vyplynulo, že kalifornskou společností a konsorciem úzce spolupracuje. Je tedy docela možné, že se nových emoji dočkáme už na podzim s uvolněním iOS 8.

Zdroj

O akcie Applu mají zájem zelení

3Samozřejmě se nejedná o politickou stranu, ale o investiční fondy, které zaměřují svou pozornost k ochraně životního prostředí. Apple pro ně znamená jednu z několika zajímavých společností, kterým stav životního prostředí není lhostejný.

Loni na jaře cupertinská společnost oznámila, že jejich řady obohatí Lisa Jackson, která byla vedoucí Agentury na ochranu životního prostředí v USA. Od jejího nástupu v Applu již několikrát veřejně vystoupila, aby prozradila jakým směrem se její práce ve společnosti ubírá.

Během mezinárodního Dne země, který zbarvil jablka kamenných obchodů dozelena, prohlásil Tim Cook, že by se mu líbilo, kdyby některé jejich nápady v oblasti životního prostředí kopírovaly i ostatní společnosti.

Jedním z mnoha příkladů využití obnovitelných zdrojů energie a šetrnějšího přístupu k životnímu prostředí může být využití solární a větrné energie k zajištění provozu datacentra a připravovaného Kampusu 2.

Zdroj

Amazon již má svůj mobil

4V polovině minulého týden spatřil světlo světa další mobilní telefon. Tentokrát jej představil Amazon, který jim rozšíří řadu svých čteček elektronických knih. Nese označení Fire Phone.

Displej 4,7″ chrání Gorila Glass třetí generace a o pohon tohoto stroje se stará čtyřjádrový grafický procesor. Operační paměť má hodnotu 2 GB. Zadní kamera s rozlišením 13 Mpix je doplněna o technologii nazývanou Dynamic Perspective. Ta umožňuje snímat objekty ve 3D a takto pořízené snímky poté pomocí soustavy gyroskopů prezentuje na displeji. Kromě této zcela výjimečné technologie nový Fire Phone nic inovativního nepřináší. Otázkou tedy je, jak budou pro zákazníky 3D objekty zajímavé.

Mobil bude k dispozici v červenci letošního roku s úložným prostorem 32 a 64 GB za cenu 199 a 299 dolarů (v dotované variantě).

Zdroj

2 komentáře: „Apple novinky [25. týden 2014]

  • avatar
    23. 06. 2014 (07:47)
    Trvalý odkaz

    Doplnil bych ještě jednu informaci, zajímavou především pro iPhonisty ve světě O2. To totiž od konce minulého týdne nově ve své síti umožňuje použití LTE/4G i na iPhonech. Takže stačí mít iPhone 5/5C/5S, LTE SIMku (tzv. USIM) a aktualizovat carrier bundle (Nastavení -> Obecné -> Informace). A pak už v místech pokrytí můžete vesele fungovat plnou rychlostí :)

Komentáře nejsou povoleny.