Hrajeme hry na iOS: 2048, Skyline Skaters, Red Bull Racers

Zapojíme mozek s hrou 2048, zajezdíme si na skateboardu v Skyline Skaters. Jako velké finále na nás čeká Red Bull Racers.

Trochu matematiky

Logických her najdeme na App Store nepřeberné množství. Jednou z nich je matematická hříčka se zvláštním názvem 2048 od společnosti Ketchapp. Hru lze stáhnout zdarma.

Co bude vaším cílem? Na první pohled nic složitého, dosáhnout kostičky s hodnotou 2048 a zároveň hrajete o nejvyšší skóre. V čem je ale hra složitá? Herní pole složené ze šestnácti kostiček obsahuje v začátku pouze dvě kostičky s čísly 2. Spojovat jdou pouze kostičky se stejným číslem a to vždy pouze dvě. Pokud tedy máte celkem 3 kostičky s číslem 2, fakticky spojíte pouze dvě z těchto tří. Kostičky se dají posouvat ve čtyřech směrech, vpravo, vlevo, nahoru a dolu.

photo (6) photo (7)

2048 patří mezi velmi zábavně návykové hříčky. Hra je náročná, ale zároveň nezkouší vaše nervy. Nemusíte se tak bát vztekání nad nepovedeným pokusem.

qr 2048Aplikace: 2048
Zaměření: hra – logická
Líbilo se: náročnost, herní princip, návykovost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Nyní trochu skateboardingu

Máme tu další nekonečnou „běhačku“. Jakou? Skyline Skaters. Hru samozřejmě najdete na App Store ke stažení zdarma.

Jde vlastně o plošinovou hru s prvky nekonečné běhačky. Se svým skateboardistou jezdíte a skáčete po střechách budov. V patách máte policejní vrtulník, který má připravený hák k ukončení vašeho pokusu. Nesmíte tedy udělat chybu. Jako u všech nekonečných běhaček, rovněž v této během jízdy sbíráte mince. Nabírané zlaťáky využijete při nákupu vylepšení pro postavu. Nabídka obchodu je velmi široká. Na výběr máte od skateboardů, přes různé bonusy až po vzhled postavy. Budete-li chtít „lepší“ věci, nevyhnete se In-App nákupům.

photo (8) photo (9)

Celkové zpracování hry Skyline Skaters není nijak špatné. Problém spočívá v tom, že jde pouze o další nekonečnou běhačku. Nepřináší žádné inovativní či revoluční prvky pro tento žánr. Vzhledem k tomu, Skyline Skaters spadá do hromady podobných her.

qr skyplineAplikace: Skyline Skaters
Zaměření: hra – plošinová nekonečná běhačka
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: stejná jako každá jiná nekonečná běhačka
Hodnocení: 2/5
Cena: Zdarma

Automobilové závody?

Značku Red Bull není třeba představit. Představitel nejznámějšího energetického nápoje a sponzora extrémních sportů. Red Bull zamířil také na App Store se svojí hrou Red Bull Racers.

Pamatujete na umělohmotné autodráhy s autíčky na dálkové ovládání? Autíčko se zasadilo do drážky trati a mohli jste jezdit. Přesně o tom je hra Red Bull Racers. Tyto klasické umělohmotné autodráhy přetváří do virtuální podoby. Ve hře zachovávají veškeré reálné prvky těch skutečných. Na trati jsou pouze dvě drážky. Pokud zatáčku projedete moc rychle, vyletíte z dráhy, než řeknete švec. Řídit budete všechny možné vozy, od aut na rally až po formule.

photo (10) photo (11)

Red Bull Racers nabízí opravdu povedenou grafiku a ještě lepší hratelnost. Firma ukázala, že je všestrannou obchodní společností.

qr red bullAplikace: Red Bull Racers
Zaměření: hra – závody aut
Líbilo se: náročnost, hratelnost, grafika
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma