Apple novinky [12. týden 2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě dvanáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Office pro iOS

01Tak jsme se konečně dočkali. Po dlouhých měsících ticha, které následovaly od oznámení iOS verze jednoho z  nejpoužívanějších kancelářských balíků Microsoft Office, objevila se informace o jejich oficiálním uvedení. Oním termínem je 27. březen a k dispozici bude pro všechny majitelé jablečných mobilních zařízení. Podmínkou pro používání aplikace bude aktivace webové služby Office 365.

Vzhled aplikace bude odpovídat standardům iOS 7 a bude podporovat všechny dostupné formáty Wordu, PowerPointu a Excelu. Cena ještě není známá, zato úvodní obrazovka již unikla na sociální službu [Twitter][twitter]

Zdroj

Produkce iPhone 6 začne v druhém kvartálu

02Čínský výrobní gigant Pegatron, který pro Apple vyrábí některé produkty, připravuje zahájení produkce nového modelu iPhone 6 v druhé čtvrtině letošního roku. Výroba bude probíhat v novém závodě v Kunshanu, který byl postaven, aby Pegatron splnil požadavky na objem produkce blížícího se modelu mobilního telefonu. Informace o plánovaném množství kusu ani o počtu budoucích zaměstnanců nejsou prozatím známy.

Druhým výrobcem, který zajistí polovinu požadované produkce iPhone 6 bude Foxconn.

Zdroj

iPhone 5c a iPad 4

03Nízký zájem o plastovou novinku iPhone 5c nejspíš vedl Apple k tomu, že v uplynulém týdnu představil jeho levnější verzi s velikosti vnitřní paměti 8 GB. V nabídce některých zahraničních online obchodů se objevily barevné varianty bílá, červená, žlutá, modrá a zelená za nižžší cenu. Sleva není příliš výrazná a je dost možné, že ani tento krok nepomůže zlepšit špatné prodejní statistiky.

iPad 4 se vrátil na prodejní pulty. Tento logický krok měl nastat hned s uvedením iPadu Air. Bohužel Apple stále nechal ve své nabídce starou 2. Její prodej byl během vánočních svátku velice nízký.

V současné době pořídíte za cenu necelých 10 tisíc korun základní barevné variaty modelu iPadu 4 s Retina displejem a velmi výkonným A6X procesorem. K dostání je pouze s kapacitou pouze 16 GB, která je dle mého názoru pro retinová zařízení velice omezující. iPad 4 bude k dostání nejen na oficiálním Apple Online Storu, ale také ve všech jablečných prodejnách.

Zdroj

Kniha o Applu

04Na trhu se objevila další kniha věnována ikonické společnosti a tentokrát se nesetkala s kladným ohlasem. Nejvyšší představitel Tim Cook její obsah silně kritizoval a prohlásil, že je to další kniha nesmyslů o Applu, Jobsovi a ostatních zaměstnancích.

Autorem díla je bývalá reportérka Wall Street Journal Yukari Iwatani Kane, která sepsala výsledky 200 rozhovorů se současnými a bývalými manažery, obchodními partnery a dalšími, jenž mají co do činění s Applem bez Steva Jobse. Publikace popisuje příležitosti a úskalí velké společnosti, která ztratila svého vizionářského vůdce.

Zdroj

Servery EA napadeny

Některé herní servery společnosti Electronic Arts obsahovaly speciální stránku, která požadovala zadání Apple ID, hesla a informace o kreditní kartě.

Společnost pro internetovou bezpečnost Netcraft zjistila přítomnost těchto speciálních stránek na serverech, na které byly nedávno instalovány speciální aktualizace. Během instalace se nejspíš povedlo hackerům proniknout na stroje a klamavé stránky zde umístit.

Nejedná se o první útok na infrastrukturu společnosti EA. Před nedávnem byl zaznamenán pokus o krádež dat z herní služby Origin.

Zdroj