Apple novinky: 44. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý čtvrtý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

iPad mini bude již před Černým pátkem

01 (2)Zahraniční prodejce Target.com na svém webu uveřejnil datum zahájení prodeje iPadu mini s Retinou. Tímto dnem by podle stránek měl být 21. listopad. Nemusí jít o oficiální informaci Applu, ale může se jednat pouze o domněnku samotného prodejce, přesto je tento termín poměrně logickou interpretací sloganu „Comming later in November“, který v současné chvíli zdobí web Padu mini.

Tento termín podporuje také skutečnost, že Apple chtěl dát v prodeji dostatečný prostor novému iPadu Air a rovněž bude chtít uvolnit další novinku ještě před Černým pátkem, hlavním nákupním svátkem.

Myslím si, že tím správným datem je 22. listopad. Tedy pátek, což je den, kdy Apple obvykle své nové produkty uvolňuje na trh. Jak tomu skutečně bude? To se dozvíme snad již tento týden.

Podle informací analytiků bude však nabídka Miniho s Retinou velmi omezená a dostatečných zásob bychom se měli dočkat až začátkem příštího roku.

Policista zachráněn napájecím kabelem

02 (2)Je to až neuvěřitelné, k čemu může dopomoci zapomenutý kabel s Lightning konektorem. Ten totiž zachránil zástupce šerifa v Los Angeles, který byl při přestřelce zasažen do boku.

V kapse kalhot však měl napájecí kabel k svému jablečnému zařízení a USB koncovka byla přesně tou částí, která kulku zachytila a zachránila příslušníka od bolestivého zranění.

Policista teď bude muset navštívit nejbližší Apple Store a pořídit si nový kabel.

Některé kusy iPhone 5S mají problémy

03Apple potvrdil, že některé kusy jeho vlajkové lodi trpí problémy s životností baterií. Jejich majitelé jsou kontaktováni a je jim nabízena výměna vadných kusů.

Apple na svých stránkách deklaruje až 10 hodinovou výdrž přístroje pro hovory v 3G síti, což někteří zákazníci reklamovali a také předali své zkušenosti novinám.

Podle mluvčího Applu se jedná pouze o malé množství přístrojů, u kterých se tato vada může objevovat, a jejich inženýři právě analyzují problém a snaží se zjistit jeho příčinu. Jedná se z největší pravděpodobnosti o výrobní vadu.

Vzhledem k tomu, jak velké množství kusů čínské továrny vyprodukují, může se jednat až o několik tisíc vadných přístrojů.

Není se čeho obávat, neboť Apple tyto vadné kusy bez problému vymění.

Nová kategorie produktů bude příští rok

04Během tradičního telefonního hovoru o čtvrtletních výsledcích uniky neurčité informace o připravovaných novinkách.

Tim Cook potvrdil, že na příští rok připravují novou kategorii produktů. Podle jeho slov Apple věří, že s využitím zkušeností s tvorbou softwaru, hardwaru a služeb nabídnou skvělý produkt v kategorii, kam doposud nezasáhl.

Z dosavadních dohadů víme, že by se mohlo jednat nejen o náramkové hodinky iWatch, ale také o televizní set-top box, který by konkuroval současným kabelovým zařízením.

Úspěšné akvizice letošního roku

Ještě jednou se vrátíme k čtvrtletnímu hodnocení a tentokrát z něj vybereme informaci o tom, že Apple během fiskálního roku 2013 provedl 15 strategických akvizicí.

Během roku se Apple zaměřil na některé mapové společnosti s cílem zlepšit svou vlastní službu. Jednalo se o Embark, HopStop, WifiSLAM a Locationary.

V roce 2013 koupil také startup AlgoTrim, který se soustředil na kompresi dat, společnost stojící za aplikací Cue a vývojáře bezdrátové technologie Passif Semiconductor.

Zatímco některé akvizice jsou veřejně známé, jiné zůstávají v utajení a nejspíš budou souviset s novými produkty, které by měly spatřit světlo světa v příštím roce.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

Jeden myslel na “Apple novinky: 44. týden [2013]

Komentáře nejsou povoleny.