Apple novinky: 42 týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtyřicátý druhý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Apple Media Event

01 (5)To, co dříve bylo jen spekulací, stalo se potvrzenou informací. Apple představí další své novinky již 22. října v obvyklém čase, tedy v 19 hodin středoevropského času. A na co se můžeme těšit? Určitě to budou nové iPady, jak velký, jehož zúžené šasi jsme již mohli v uniklých fotografiích vidět, tak také menší bráška možná osazen Retinou.

S největší pravděpodobností bude uveden OS X Mavericks a také bychom se měli dočkat podrobnějších informací o zcela novém Macu Pro a inovované Apple TV. Podle textu na pozvánce bychom mohli být velmi překvapení, jakou další oblast může Apple „pokrýt“.

Nová tvář nejvyššího vedení

02 (3)Angela Ahrendts, nastoupí na jaře příštího roku jako nová tvář nejužšího vedení jablečné společnosti na pozici vedoucí maloobchodu s tím, že bude mít na starost jeho strategické řízení, rozšiřování a operativu. Nejedná se o náhradu za stávající členy vedení, půjde naopak o jeho rozšíření o novou pozici.

Angela má s vedením velkých značek bohaté zkušenosti. Jedná se sice pouze o módní společnosti, přesto však coby jejich vedoucí, zaznamenala řadu úspěchu. Není to jediný člověk na vysoké pozici z módního průmyslu. Apple před časem najal Paula Deneva, prezidenta značky Yves-Saint Lauren, který pracuje na „speciálních projektech“ a také Enrigua Alienzu, viceprezidenta společnosti Levi’s, který se stará o maloobchod v USA.

iOS 7 je na většině zařízení

03 (3)Měsíc po uvolnění ostré verze nejnovějšího iOS je jeho přítomnost potvrzena na necelých 3/4 všech zařízeních. Ve srovnání s předchozí verzí je úspěch větší o 10% a iOS 7 tak drží rekord. Není však divu, že je tomu tak. iOS 7 je od první verze největší změnou, neboť nepřináší pouze nové funkce, ale nabízí také zcela přepracované grafické prostředí.

iOS také výrazně předstihl konkurenci. Android Jelly Bean neběží ani na polovině všech zařízení a to od jeho oficiálního uvedení uplynul již rok.

Představitelé Cupertina schválili kampus

04 (2)Nový kampus, který Apple plánuje postavit nedaleko svého současného sídla byl představen pracovníkům města, kteří jej jednohlasně schválili. Obrovská kruhová budova s velkou zelenou plochou kolem bude brzy skutečností.

V první fázi plánuje Apple postavit 260 tisíc metrů čtverečních velkou oválnou budovu spolu s podzemním parkovištěm, následovat bude fitness centrum, posluchárna a také hlavní parkoviště pro téměř 6 tisíc vozidel. V další fází přibudou kanceláře, výzkumné a vývojové objekty.

Kampus by měl začít fungovat v roce 2016.

Apple snižuje objednávky plastového iPhone

05 (4)Hlavním důvodem je dle zahraničních médií nízká poptávka po iPhone 5C a proto se Apple rozhodl snížit jeho výrobu na polovinu, tedy 150 tisíc kusů denně. Při zahájení prodeje nových modelů byla plastová varianta k dostání v mnohem větší míře a je dost možné, že se velkou produkcí chtěl Apple předzásobit a se snížením výroby počítal. Nízký zájem je také patrný z mnohem nižší ceny 5C na čínském černém trhu, kde jeho cena klesá o 30% vůči oficiální prodejní ceně.

Opačná situace je u kovového modelu 5S, kdy se nedaří uspokojit poptávku ani po třech týdnech od zahájení prodeje, což je způsobeno především nedostatkem senzorů pro snímání otisku prstů.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

2 komentáře: „Apple novinky: 42 týden [2013]

  • avatar
    22. 10. 2013 (08:48)
    Trvalý odkaz

    Dle mého názoru vidím v textu devět drobných chybiček.

    1) Z největší pravděpodobností bude uveden OS X

    2) Angela má z vedením velkých značek bohaté zkušenosti.

    3) Představitele Cupertina schválili kampus

    4) To, co dříve bylo jen spekulaci,

    5) stalo se potvrzenou informaci.

    6) víceprezidenta společnosti Levi’s (píše se viceprezidenta)

    7) tedy 150 tisíc kusu denně.

    8) a se snížení

    9) kde se jeho cena klesá o 30%

Komentáře nejsou povoleny.