MobileLite Wireless: bezdrátová čtečka karet pro iOS v redakci

Není tomu dávno, kdy jsme vám přinesli první informaci o bezdrátové čtečce paměťových karet a USB disků od společnosti Kingston. Jaké jsou naše první dojmy z používání? 

Mobilní zařízení Kingston MobileLite Wireless je bezdrátová čtečka obsahu USB disků a paměťových karet, kterou lze navíc použít také jako náhradní akumulátor pro váš telefon. Ke čtečce lze přistupovat prostřednictvím klasického bezdrátového Wi-Fi připojení (802.11g/n, WPA2) z aplikací určených pro mobilní zařízení s operačním systém iOS i Android. V omezené míře si pak vystačíte také s běžným webovým prohlížečem na libovolné platformě.

[HTML1]

Celá čtečka je překvapivě lehká (98 g), vzhledem k použití baterie (Li-Pol, 1 800 mAh, napájení samotné čtečky cca 5 hodin) bychom očekávali hmotnost o něco těžší. Dokáže současně číst jak obsah USB disků, tak i paměťovou SD kartu (včetně SDHC/SDXC), přičemž si poradí se souborovými systémy FAT, FAT32, NTFS, exFAT.

Zařízení lze připojit k domácímu internetu, tudíž připojením k němu nepřijdete o přístup k síti. Vyzkoušeli jsme také připojení bezdrátového DVB-T tuneru namísto připojení k internetu a vše fungovalo správně – tedy současně bylo možné přistupovat jak k datům na disku, tak i sledovat televizní vysílání (vše v příslušných aplikacích). Toto použití může být praktické tam, kde se potřebujete vzdálit od tuneru více, než jeho vestavěná Wi-Fi dovoluje, protože čtečka funguje jako taková „retranslační“ stanice.

Čtečka KingstonMobileLite Wireless se prodává za 1 299 korun.

MobileLite Wireless usage image_MLW-uses-image-final

V redakci čtečku v současnosti podrobujeme klasickému testu v reálném použití, o jehož výsledek se s vámi podělíme ve velkém testu, který najdete v příštím vydání SuperApple Magazínu, který vychází 4. září.

Fotogalerie čtečky Kingston MobileLite Wireless

 

3 komentáře: „MobileLite Wireless: bezdrátová čtečka karet pro iOS v redakci

  • avatar
    06. 08. 2013 (14:12)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den. Utáhne i připojený externí 2,5″ HDD?

    • avatar
      06. 08. 2013 (14:35)
      Trvalý odkaz

      Hezký den, i na toto se kolega v recenzi zaměří, já jej měl jen na prvotní osahání :)

  • avatar
    15. 08. 2013 (12:05)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den,
    zvládne přehrát avi, případně mkv?
    Díky

Komentáře nejsou povoleny.