Temple Run 2: s větrem ve vlasech a monstrem v zádech [Zkušenosti]

temple run icoTy nejnávykovější hry bývají obvykle ty s nejjednodušším námětem. Stejné je tomu v případě Temple Run 2, kde prostě jen běžíte a běžíte. O život.

První hra Temple Run je téměř dva roky stará záležitost, která byla velmi populární nejen v době svého vydání, ale vlastně po celou dobu existence a pravidelně se objevovala na prvních místech žebříčku nejstahovanějších her v App Store. Nová verze Temple Run s pořadovým číslem 2 zachovává největší přednost jedničky: skvělou hratelnost.

[HTML1]

Samotný herní princip je velmi jednoduchý: prostě běžíte. Běžíte labyrintem cestiček, ve kterém se navíc musíte vyhýbat nejrůznějším nástrahám nízkými portály počínaje a nebezpečně ostrými rotujícími čepelemi konče.

temple_run_2_01 temple_run_2_04

Při běhu mimo kličkování, přeskakování a podlézání je vhodné také sbírat volně pohozené mince, za které si můžete kupovat nejrůznější vylepšení: brnění, déle trvající magnety na mince. A při tom všem nesmíte nikdy zaváhat či zpomalit, protože po celou dobu je vám v patách obrovská obluda, která netouží po ničem jiném, než si vás dát coby zákusek po náročném běhu.

temple_run_2_12 temple_run_2_15

Ovládání hry je velmi jednoduché, vystačíte si u něj totiž pouze palcem jedné ruky. Švihnutím palcem nahoru skočíte, švihnutím palcem dolů podlezete překážku. Švihnutím vpravo nebo vlevo pak změníte směr na křižovatkách. A konečně natáčením celého zařízení za běhu můžete sbírat mince.

temple_run_2_18 temple_run_2_19

Postupně si ve hře můžete mimo pomocných předmětů pořizovat i další postavy, z nichž každá má nějaké specifické vlastnosti. Za jednotlivé dosažené úseky, nasbírané trofeje či uběhnutou vzdálenost získáváte také medaile a body, se kterými se můžete pochlubit ostatním v Game Center.

Pokud tedy hledáte zábavu pro chvíle nudy, určitě byste neměli Temple Run 2 minout.

qr_temple_run_2Aplikace: Temple Run 2

Zaměření: skákací plošinovka
Cena: zdarma
Hodnocení: 4/5

Klady: snadné ovládání, hra má spád
Zápory: postupné vykreslování pozadí

Kompletní fotogalerie