iGO Tablet Wall Charger: dva tablety v jeden okamžik [Zkušenosti]

V redakci jsme vyzkoušeli zajímavou nabíječku od značky iGO, která dovoluje v jeden okamžik nabíjet hned dva iPady či jakékoli jiné tablety.

S nabíjením tabletů bývá často problém – přestože k iPadu Apple přidává nabíjecí kabel zakončený běžnou USB koncovkou, z většiny USB portů či nabíječek jej nabít nedokážete, v lepším případě se iPad bude pouze napájet. Je to tím, že tablety vzhledem ke svým vysokokapacitním akumulátorům potřebují větší nabíjecí proudy, než běžná spotřební elektronika. Musíte tak vždy použít nabíječku dodanou přímo výrobcem.

To v případě, že máte v rodině dva tablety, představuje hned dvě nabíječky zasunuté v elektrické zásuvce. Když pominu, že zaberete hned dvě přípojná místa pro další elektrické spotřebiče, dvě nabíječky spotřebují o něco (málo) více proudu, než by to dokázala nabíječka jediná, pouze vybavená dvěma nabíjecími výstupy.

igo 05igo 06

Přesně takto je řešena nabíječka Dual Universal Tablet Wall Charger od značky iGO (vsuvka: někdy si říkám, že výrobci snad mezi sebou vedou tajnou soutěž o co nejdelší název produktu). Na první pohled běžná černá plastová nabíječka se zajímavě designově řešenou hlavní stěnou je sice větší i o něco těžší než nabíječka dodávaná k iPadu, nicméně při srovnání se dvěma nabíječkami, které dokáže nahradit, již vychází lépe.

igo 04igo 03

Ve spodní hraně najdete dva USB konektory. Přestože je jeden z nich označen přímo jako iPad, nemusíte se bát, že by váš jablečný tablet nenabila kterákoli z nich (přestože výrobce v manuálu varuje, že pro iPad funguje pouze jedna). Obě disponují stejnými parametry, konkrétně tedy nabíjecím proudem 2,1 A při napětí pěti voltů pro každou z nich a obě nám při testech dokázaly iPad nabít.

igo 02igo 01

V balení najdete nabíjecí kabel určený přímo pro iOS zařízení s klasickým Dock konektorem a také univerzální kabel s dvojicí koncovek pro tablety jiných výrobců (jednou z nich je klasický micro USB, druhým pak napodobenina jablečného Dock konektoru určená pro nabíjení tabletů Amazon Kindle, Blackberry Playbook nebo Motorola Xoom). Bez problémů můžete použít i klasický kabel dodaný přímo s iPadem.

V průběhu testování trvalo nabíjení touto nabíječkou stejně dlouho, jako při použití originální Apple nabíječky. I při nabíjení dvou iPadů současně nedocházelo ke zpomalení nabíjení a oba se nabily za stejnou dobu.

iGO Dual Universal Tablet Wall Charger

  • líbilo se: nabíjení dvou tabletů současně, univerzální kabel
  • nelíbilo se: pro iPad nesmíte použít napodobeninu Dock konektoru
  • cena: 890 Kč
  • zapůjčil: www.igo.cz