Apple novinky: 16. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě šestnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Média a svět
[HTML1]

Uživatelé chtějí kupovat hodinky od Applu

NewImage11Zajímavé informace ukázal průzkum provedený ChangeWave. Ten ukazuje, že „natěšení“ zákazníků na případné hodinky od Applu je stejná, jako byla těsně před představením prvního iPadu nebo před přechodem platformy Apple na procesory od Intelu. O všech těchto událostech se tehdy s předstihem spekulovalo podobně, jako nyní v případě hodinek od Applu.

Ostatně sám Tim Cook v jednom z rozhovorů řekl, že oblast zařízení tohoto typu je velmi zajímavá a tato oblast ještě nebyla zcela prozkoumána.

Jony Ive a David Einhorn na seznamu 100 nejvlivnějších

Do letošního seznamu sta nejvlivnějších lidí na světě sestavovaném pravidelně redakcí časopisu TIME se dostali hned dva lidé spojení se společností Apple. Jedním z nich je vrchní designér jablečných produktů Jony Ive, druhým pak David Einhorn, který přimněl Apple vyplácet více peněz držitelům akcií.

Google Play dohání App Store

app_annie_1q13Obchod s aplikace pro mobilní platformu Android dohání počtem stažení svého konkurenta pokrývajícího platformu iOS, App Store. Vypovídají tomu aktuální data zveřejnění App Annie.

Nicméně přestože počty stažení pro obě platformy se srovnávají, jablečný App Store je stále před svým konkurentem na míle daleko v oblasti důležitější: v zisku, který přináší jak Applu, tak samotným vývojářům aplikací.

Lehce parodický film iSteve je k dispozici online

isteve_posters-590x441Snímek iSteve popisuje poměrně odlehčenou formou život Steva Jobse a místy sice nemá se skutečností vůbec nic společného, nicméně historicky přesný popis minulosti nebyl ani záměrem jeho tvůrců. Za filmem totiž stojí webová stránky Funny or Die zaměřující se na humorná videa. Jde o nejdelší snímek vytvořený stránkou tohoto typu, celý film má téměř osmdesát minut.

Roli Steva Jobse dostal na starosti Justin Long (znáte jej například z reklam Mac vs. PC), Wozniaka pak hraje neméně známý Jorge Garcia (hrál jednu z hlavních rolí v seriálu Ztraceni). Na filmu je zajímavé, že jeho scénář byl napsán za tři dny a natočen v pouhých pěti dnech. A vlastně se docela povedl, pokud od něj očekáváte nadsázku a místy i více, než jen parodii.

Tvůrci sami označovali snímek slovy: „Nejde o nejlepší film o Stevu Jobsovi, ale bude první“. Naráželi tak mimo jiné i na film Jobs, ve kterém hraje hlavní roli Ashton Kutcher a který byl již odložen (informovali jsme zde). Na dalším filmu pracuje filmové studio Sony Pictures, kteří pracují na základě oficiálního životopisu od Waltera Isaacsona.

Hardwarové novinky
[HTML1]

Apple zastavuje výrobu většiny Maců

Podle informací webu Digitimes zastavuje Apple výrobu komponent pro všechny produkty z řady svých počítačů Mac. Důvodem je nadbytek zásob způsobených velmi optimistickými předpověďmi prodejů a agresivním plánováním výroby na konci loňského roku. Prodeje však nesplnili očekávání, nač Apple zareagoval částečně razantním snížením ceny některých modelů (MacBooku Pro 13″ s Retina displejem) dříve v tomto roce a nyní omezením výroby.

Spekulace
[HTML1]

Levný iPhone prý přijde s plastovými zády

iphone_low_cost_rear_shellJeden z výrobců ukázal fotografii, na které je údajně připravovaný levný iPhone. Vidíme zde plastovou zadní stěnu. Rozměry ukazují na velikosti čtyř palců – tedy stejnou, jakou nabídne současný iPhone nebo poslední generace iPod touch. Předpokládá se také použití pětimegapixelového fotoaparátu, procesoru Apple A5.

Společnost Tactus, která fotografii do světa pustila, již dříve ukázala fotografie připravovaného iPadu páté generace.

  Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

Jeden myslel na “Apple novinky: 16. týden [2013]

  • avatar
    22. 04. 2013 (08:17)
    Trvalý odkaz

    Soucasny iphone nabizi 4 palcovy displej a ne 5…

Komentáře nejsou povoleny.