Divoom Bluetune-2: pastelový AirPlay přes Bluetooth [Zkušenosti]

Nová značka hudebního příslušenství na českém trhu Divoom představuje designový reproduktor Bluetune-2. Zaujme nejen vzhledem, šesti pastelovými odstíny, ale i podporou technologie AirPlay a hlavně: zvukem.

Model Bluetune-2 patří mezi větší reprosoustavy, se kterými již zacházíte jako s interiérovým doplňkem. Díky jeho výrazným prostorovým charakteristikám si ani nemusíte příliš lámat hlavu s umístěním. V podstatě odkudkoli dokáže pokrýt běžný obývací pokoj.

Zařízení přehrává hudbu prostřednictvím Bluetooth připojení, díky čemuž jej můžete použít jak s iOS zařízeními, tak s Macem. Zařízení stačí jednoduše spárovat a poté již přehrávat hudbu jeho prostřednictvím.

Soustava je napájena ze sítě a na zadní stěně mimo zapínací tlačítko najdete ještě i linkový vstup externího zdroje zvuku. Na horní straně je umístěno oválné tlačítko pro zapnutí párovacího režimu obklopené dvojicí tlačítka pro regulaci hlasitosti.

Přestože to na zařízení není přímo poznat, obsahuje kromě dvojice středových reproduktorů také vývod bassreflexu, který je netradičně směřován pod přední mřížku.

Kvalita reprodukce je při běžné úrovni hlasitosti velmi dobrá a rozhodně dokáže překvapit. Před prvním zapnutím totiž očekáváte spíše zvuk na úrovni levných plastových bedýnek, ale skutečný zážitek je o poznání jiný. Velmi sympatické je také prostorové ozvučení, u kterého máte pocit, že zvuk jako by vyplňuje celou místnost a nepřichází jen z jednoho zdroje. A to vše především v případě, že jej umístíte blízko stěny nebo rohu.

Zbývá tak se pouze rozhodnout, zda se vám bude doma více hodit bílá nebo pastelová zelená, červená, tyrkysová, oranžová či žlutá.

Divoom Bluetune-2

  • líbilo se: kvalita reprodukce, zajímavý vzhled, bezdrátové propojení
  • nelíbilo se: potěšilo by dálkové ovládání
  • cena: 2 490 Kč
  • zapůjčil: 100Mega Distribution
  • web: produkty Divoom

7 komentářů: „Divoom Bluetune-2: pastelový AirPlay přes Bluetooth [Zkušenosti]

  • avatar
    20. 03. 2013 (10:14)
    Trvalý odkaz

    kde si ho člověk může vyzkoušet? Která retailová prodejna ho nabízí?

    • avatar
      22. 03. 2013 (20:07)
      Trvalý odkaz

      Takovýhle veci za pár šupů si objednej přes eShop a pak to při nespokojenosti vrať zpět.

  • avatar
    20. 03. 2013 (11:15)
    Trvalý odkaz

    Nadpis je naprosto zavádějící a nejspíše ani autor samotný neví o čem píše. Airplay je jiná technologie. Tohle jsou klasický bluetooth repro, kterých je na trhu mraky.

    • avatar
      20. 03. 2013 (11:19)
      Trvalý odkaz

      Zde si dovolím nesouhlasit. Apple nově zařazuje i Bluetooth reproduktory pod AirPlay (označuje technologii jako AirPlay over Bluetooth) a jako takové jsou i prezentovány v systému a ovládá se ovladači pro AirPlay rozhraní…

  • avatar
    20. 03. 2013 (11:18)
    Trvalý odkaz

    za tu cenu a podle názvu, opravdu podporuje airplay?

  • avatar
    20. 03. 2013 (22:20)
    Trvalý odkaz

    Já tedy nevím, zkoušel jsem zatím jen BOSE SoundLink a s připojováním Bluetooth byl běs. Navíc se každý device musel odlásit, aby bylo možné připojit jiný. Na radu výrobce jsem měnili firmware a pořád běs. Takže to s tím zubem asi nebude šťastné. Ale když to hrálo, tak dobře. Ale bylo to taky v jiné cenové relaci.

Komentáře nejsou povoleny.