Ballistic: trojice pouzder pro váš iPhone [Zkušenosti]

Ballistic HD, Every1 a Lifestyle Smooth jsou tři ochranná pouzdra různého určení, které si kladou za cíl ochránit iPhone před nepřízní okolního prostředí. Jak si vedou?

Ballistic Lifestyle Smooth

Poohlížíte se po ochraně svého iPhone a jste spíše městský člověk, který příliš neholduje extrémním sportům? Pak by vás mohl spíše než dva předchozí modely zaujmout stylovější obal Lifestyle Smooth.

Nejde o celistvý obal, který by jako u nich chránil i přední stranu telefonu s displejem. Jde o návlek vyrobený z pružné, ale pevné plastové hmoty s pryžovou ochranou v rozích, který se navléká přímo na telefon. Mimo rohů a hran tak přímo chrání celou zadní stěnu, displej si pak musí vystačit pouze s ochranou realizovanou zaobleným okrajem.

Obal má otvory pro fotoaparát, zapínací tlačítko, volič hlasového režimu, reproduktory a systémový Dock konektor.

Zajímavou vychytávkou je možnost snadno měnit pryžové rohy pouzdra. Zatímco jeho základní barva je černá, rohy můžete mít buďto červené, nebo černé, zelené nebo bílé. Anebo můžete tyto barvy kombinovat dle libosti, protože všechny čtyři najdete přímo v prodejním balení. Nic vám tak nebrání měnit si je pravidelně například podle momentální nálady, nejde o nijak náročnou činnost.

Telefon v tomto pouzdře vypadá možná ještě o něco lépe, než jen tak nahý bez obalu – především v případě, že máte jako my k dispozici černou verzi. Samotná tloušťka telefonu naroste jen o několik málo milimetrů ve všech směrech, tudíž jej stále můžete pohodlně vkládat do kapsy, jako doposud. Jen bude lépe chráněn pro případ, že by vám omylem vypadl.

A to je asi hlavní rozdíl mezi Lifestyle Smooth modelem a předchozíma dvěma. Zatímco u nich se předpokládá, že telefon bude padat často a přitom se mu nic nestane (jiný typ ochrany včetně displeje), Lifestyle Smooth si klade za cíl ochranu spíše pro případ náhodného pádu. Však také stojí polovinu toho, co zbývající kolegové.

Ballistic Lifestyle Smooth

  • líbilo se: barevné doplňky, tenký a lehký, nehyzdí telefon
  • nelíbilo se: nutnost doplňkové ochrany displeje (například fólií)
  • cena: 665 Kč
  • zapůjčil: www.easystore.cz

Pokračujte ve čtení v následující kapitole >>