olloclip 3-IN-ONE: aby iPhone fotil ještě lépe [Představení]

iPhone nebo iPod touch i přes svou malou optiku fotí až překvapivě kvalitní fotografie. S přídavnou optikou však můžete jeho fotomožnosti posunout ještě o úroveň výše.

Na trhu existuje hned několik fotografických doplňků, objektivy olloclip nás však zaujaly hned z několika důvodů. Jednu a tutéž verzi lze díky různým adaptérům použít nejen na iPhonu, ale i na iPodu touch. A existuje ve verzích pro iPhone 5 (iPod touch 5) i pro iPhony 4/4S (iPod touch 4).

Samotný olloclip sestává z malého plastového návleku, který jednoduše nasadíte na roh telefonu v místě, kde jej Apple vybavil čočkou fotoaparátu. Pokud používáte na displeji fólii, ničemu to nevadí, u pozdra však již nepochodíte.

Olloclip obsahuje tři různé funkce, které měníte způsobem nasazení na čočku. Jde o čočku poskytující efekt klasického rybího oka, velmi užitečné rozšíření snímaného úhlu a speciální makroobjektiv. Rozšíření úhlu přivítáte především při natáčení nebo focení v interiéru, kde rozšíří záběr kamery téměř o dvojnásobek prostoru, které vidí telefon bez nasazené optiky.

[HTML1]

Makroobjektiv pak poskytuje desetinásobné přiblížení, díky kterému uvidíte například na broucích každý chloupek a záhyb jejich tělíček. Ukázky fotografií ve všech režimech najdete v této galerii (makro, široký úhel, rybí oko).

Součástí balení jsou jak krytky na objektivy, tak i praktický vak na jejich přenášení.

Fotíte iPhonem nebo iPodem touch?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zkrátka a dobře vypadá olloclip a pokud fotíte hodně nebo natáčíte spoustu videí v interiéru, přijdou vám užitečné. Nevýhodou pak může být nemožnost jejich použití v případě používání telefonu v obalu.

Sadu čoček olloclip je možné zakoupit také v česku za ceny pohybující se v rozmezi 1 000 – 2 500 korun v závislosti na konkrétním prodejci.

Vy a fotoobjektivy pro iPhone

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...