Jasmine: jeden z nejlepších YouTube klientů pro iPad [Zkušenosti]

Pokud jste také často sledovali videa na YouTube a přešli jste na svém iPadu na iOS6, pak jistě hledáte náhradu originální YouTube aplikace. Máme pro vás tip na jednu povedenou.

Google totiž iPad tak trochu zanedbává a jeho oficiální YouTube aplikace tak existuje pouze ve verzi pro iPhone, ne však pro jablečný tablet. A její použití zde není právě nejpohodlnější.

Naštěstí zde ještě máme App Store a mnoho aplikací třetích stran, které používají YouTube API rozhraní pro přístup k videím. Kterou z nich ale vybrat? Osobně jsem v posledních týdnech vyzkoušel snad všechny, na které jsem narazil, a to včetně těch placených. A nejvíce mě zaujala aplikace s prostým jménem Jasmine, která podporuje jak Retina displej iPadu, tak i nový iPhone 5.

Aplikace se na rozdíl od mnoha dalších nesnaží kopírovat původní rozhraní YouTube aplikace známé ze starších verzí systému a jde zcela vlastní cestou. Díky tomu vypadá skutečně moderně, jednoduše se ovládá a je i příjemně rychlá.

Grafické prostředí je tvořeno z vertikálních panelů, které se na obrazovku nasunují z pravé strany a vždy panel, který jim předchází, odsunují k levé straně obrazovku. Tažením prstem vlevo a vpravo pak rychle procházíte jednotlivé panely. Jde to rychle a snadno. Na tenké liště u levého okraje obrazovky pak máte rychlý přístup do nastavení i praktický posuvník pro rychlou změnu úrovně podsvícení displeje.

Aplikace nabízí přístup ke všem funkcím portálu YouTube: video můžete prohlížet, hodnotit i komentovat, můžete je řadit do vlastních seznamů nebo přistupovat k odebíraným kanálům.

Pokročilé jsou také možnosti nastavení. Zvolit můžete například mezi světlým a tmavým prostředím, jaké rozlišení videa preferujete a mnoho dalšího. Velká část nastavení je dostupná v základní verzi dostupné zdarma, pokročilé – jako například rodičovská ochrana – jsou k dispozici pouze po odemknutí plné verze. Zaplatíte za ni 1,79 EUR a vzhledem k množství funkcí, které odmyká, ji můžeme spíše chápat jako jako podporu autora, než nezbytnou nutnost.

Pokud v Jasmine narazíte na nějakou nevýhodu, pak je to například nemožnost přehrávání na pozadí (kterou aplikace obsahovala, autoři ji však museli v poslední verzi kvůli Googlu odstranit).

Aplikace: Jasmine – YouTube Client

Autor: Jason Morrissey
Verze iOS: 6 nebo vyšší
Cena: zdarma

6 komentářů: „Jasmine: jeden z nejlepších YouTube klientů pro iPad [Zkušenosti]

  • avatar
    09. 11. 2012 (18:23)
    Trvalý odkaz

    Ďakujem Vladko, musím uznať, že ovládanie je super rýchle a súčasne aj môjmu oku lahodiace.

  • avatar
    10. 11. 2012 (06:54)
    Trvalý odkaz

    Jasmine se zdaleka nevyrovna McTube Pro

  • avatar
    10. 11. 2012 (16:16)
    Trvalý odkaz

    Dik za typ sefe, zatial som pouzival McTube, takze skusim… A dik za to QR.

  • avatar
    12. 11. 2012 (16:51)
    Trvalý odkaz

    Na iPhone verzi Jasmine mi chybí „našeptávač“ při psaní hledaného videa. McTube jej obsahuje. Tak jako tak jsou obě aplikace mnohem lepší jak verze od Googlu.

  • avatar
    13. 11. 2012 (19:47)
    Trvalý odkaz

    Umí hrát na pozadí ;)
    vypne se ale stačí 2x home button -> doleva a tam zase dát play a hraje si ;)
    Není tak přehledná jako McTube ale pro to přehrávání na pozadí si jí nechám. ;)

    • avatar
      13. 11. 2012 (19:54)
      Trvalý odkaz

      A az do poslednich verzich hrala na pozadi i beztohoto figlu, pak to musel autor takto orezat…

Komentáře nejsou povoleny.