Přijďte na Apple Day, benefiční hudební festival v Plzni

21. října 2012 startuje v Plzni nultý ročník charitativního hudebního festivalu Apple Day. Během tohoto dne uvidíte vystoupení hudebních skupin, ukázku, soutěže, jablečný catering, ukázku použití iPadu pro nevidomé a další.

Apple Day vznikl ve Velké Británii roku 1990 a prvotně měl být pouze svátkem původních druhů jablek. Brzy ale začal jeho význam nabírat mnohem hlubší smysl, stal se oslavou rozmanitosti fyzické, kulturní a genetické rozmanitosti, po vzoru odrůd jablek, jejichž přednosti jsou právě v tom, z jaké oblasti světa pocházejí. Apple Day tedy nabral naplno rozměry oslavy různorodosti lidských ras a kultur, jakožto také akceptování různých postižení a zdravotních znevýhodnění.

Výrobky Apple mají skvělé aplikace a funkce  jak v počítačích Mac, tak v iPadu či v iPhonu pro nevidomé lidi. Další skupinou handicepovaných, pro které je iPad velkým pomocníkem, jsou autisté. Hudební festival má za úkol kromě nádherného hudebního prožitku přispět k charitativnímu výběru  finančních prostředků pro organizaci : o.s.p. Pomocné tlapky, která vychovává a cvičí asistenční psy a vodící psy pro nevidomé. Během tohoto dne uvidíte vystoupení hudebních skupin, ukázku výcviku asistenčních psů, soutěže, jablečný catering, ukázku funkcí a použití iPadu pro nevidomé a další doprovodné akce. Součástí akce bude i profesionální natočení celého dne a výstupy z této činnosti budou dva. Dokumentární krátký film o akci a hudebni záznam zúčastněných interpretů.

[HTML1]

Kompletní program najdete na této stránce, na místě budou pořádány i zajímavé soutěž, například pro iPhonyJablko pro velblouda, Nejlepší jablečný slogan a spousta dalších. Informace o vstupném najdete zde, místem konání je na Plzeň Plaza.

My ze SuperApple tomuto benefičnímu festivalu velmi fandíme a pokud jej navštívíte, setkáte se jak s naším jablečným časopisem, tak i s námi.