První rychlostní testy nových MacBooků Pro i Air

Již jsou známy první výsledky testů nových SSD disků a USB 3.0 portů osazených v aktualizovaných modelech MacBooků Pro, Retina MacBooku Pro a rovněž MacBoocích Air.

Už před oficiálním odhalením nových počítačů se spekulovalo o dodavateli diskových jednotek a jako jeden z horkých kandidátů se jevil Samsung 830 SSD. Odhad se naplnil do puntíku. Sám Apple prohlašuje, že přenosová rychlost (čtení) dosahuje 500MB/s a hodnota pro zápis 400MB/s, což jsou velmi symaptické hodnoty.

Tento model SSD disku se objevil ve všech aktualizovaných modelech od MacBooku Air až po Retina MacBook Pro. Podle číselného označení součástek byl přiřazen onen konkrétní model. SSD byly testovány programem QuickBench 4 a údaje předkládané Applem se skutečně potvrdily.

Pokud se podíváme na rozdíl ve výkonu USB třetí a druhé generace – očekávaný propastný rozdíl se skutečně potvrdil. Nechybělo málo a rozdíl ve výkonu mohl být až desetinásobný.

Pro srovnání byl použit Apricon SATA na USB 3.0 adaptér a čtení se porovnávalo na 512GB OCZ Vertex 4 SSD.

Dále se objevily benchmarky MacBooků Pro v programu Geekbench2. K testování byly čtyři různé modely: Retina MacBook Pro s 2,3Ghz a 2,6Ghz procesory a poté neretinové s 2,3Ghz a 2,7Ghz procesory. Výkon oproti minulé generaci narostl v průměru o 16%.

V podstatě opět došlo k potvrzení uniklých informací. Co se týče MacBooků Air, zde je změna ve výkonu mírně větší – kolem 20%. Za povšimnutí stojí fakt, že i nejnižší konfigurace předběhla výkon loňského top modelu.

Geekbech je však zaměřený pouze na výkon procesoru a paměti, nikoli grafiky. Na testy přepracované Intel HD 4000 si tedy ještě počkáme, ale i samotný Intel hlásí výrazný nárůst výkonu. Testy uvidíme jistě brzy.

Zdroje: AnandTech | 9TO5Mac | MacRumors

2 komentáře: „První rychlostní testy nových MacBooků Pro i Air

  • avatar
    13. 06. 2012 (21:09)
    Trvalý odkaz

    Přinejmenším druhý graf není v pořádku. Sloupce rozhodně neodpovídají 5770 – 6915 – 7004. 

    • avatar
      13. 06. 2012 (21:11)
      Trvalý odkaz

      Pardon, myšlen druhý ze dvou grafů o výpočetním výkonu, tedy vlastně 4. graf. 

Komentáře nejsou povoleny.