Mindjet: myšlenkové mapy do kapsy [Zkušenosti]

Pokud hledáte vhodnou aplikaci pro kreslení myšlenkových map, možná bude právě Mindjet tou správnou volbou. Aplikaci vyrábí vývojáři ze stejnojmenného studia Mindjet LLC.

Po prvním spuštění aplikace vás přivítá dialog s dotazem, zdali chcete vytvořit účet na cloudovém úložišti poskytovaném firmou. K dispozici dostanete po registraci 1GB prostoru, což je více než dostatečná kapacita, uvážíme-li velikost souborů myšlenkových map. Druhá možnost pak nabízí propojit aplikaci s vaším Dropbox účtem. Jestliže nechcete používat žádné z cloudových úložišť, můžete soubory ukládat lokálně.

Črtání map není nikterak složité. Začínáte klasicky hlavním tématem od středu a pomocí tažení prstu přidáváte jednotlivá vlákna a myšlenky. Pavouk může být celkem dost spletitý a lze se zanořit i o více než tři úrovně. Funguje také zpětný odkaz.

Dialog vytvoření nové myšlenkové mapy je zcela prostý – zadáte pouze název a vyberete zvýrazňovací barvičku. Mapa se pak uloží do vámi předem vybrané složky.

Jednotlivým položkám můžete přidávat jak podbarvení, tak textovou poznámku, obrázek anebo třeba i odkaz na webovou stránku. Ovlivnit lze i tvar bublinky a ikonka – na výběr je nepřeberné množství odznáčků s všemožnými témátky.

Aplikace reaguje okamžitě a podporuje samozřejmě export map do PDF či okamžité odeslání v emailu. Krom obyčejného režimu umožňuje i vychytávky typu inteligentního třídění map, anebo přepínání barevnosti prostředí, kdy lze aktivovat noční režim.

Pakliže nejste při vytváření map příliš nároční a vystačíte si s jednoduchou, ale svižnou a chytrou aplikací, můžeme vám Minjet for iPhone bez obav vřele doporučit.

Aplikace: Mindjet for iPhone

Autor: Mindjet LCC
Hodnocení: 4,5/5
Cena: zdarma

2 komentáře: „Mindjet: myšlenkové mapy do kapsy [Zkušenosti]

  • avatar
    08. 06. 2012 (13:02)
    Trvalý odkaz

    „Pakliže nejste při vytváření map příliš nároční a vystačíte si s jednoduchou, ale svižnou a chytrou aplikací, můžeme vám Minjet for iPhone bez obav vřele doporučit.“
    Ja bych doporucil z neplacenych iMindMap – lepe vypada, jinak umi to same, ma vice moznosti a z tech placenych rozhodne iThoughts a iThoughts HD. Pokud to myslite s mentalnimi/mozkovymi mapami vazne, tohle je aplikace na iOS, kterou bych se nebal nazvat „zlatym standardem“, dosud rozhodne neprekonanym. 

  • avatar
    08. 06. 2012 (20:29)
    Trvalý odkaz

    Jojo, Mindmamager od MindJetu jsme používali docela dlouho, pak jsme přešli komplet na Mindmeister. Sice nemá tolik funkcí, ale jako webová aplikace funguje podle mne nejlépe. Online kolaboraci v reálném čase zládá jen on.

Komentáře nejsou povoleny.