Zaměstnanci Apple Storů budou déle „na place“

Síť Apple Retail obchodů není pouze odrazem obrovského úspěchu, ale také velkého množství na pozadí pracujících lidí. A s narůstajícím počtem zaměstnanců v lokálních pobočkách není divu, že Apple chce vidět odpovídající kus odvedené práce.

Podle iFOAppleStore počínajíc 15. dubnem, všichni pracující na plný úvazek musí odpracovat alespoň dva ze tří „weekend days“ (pátek, sobota, neděle) a ti s úvazkem částečným budou podléhat režimu „clocking“ (obdoba českých karet „píchaček“).

Zanedlouho Apple sloučí pátek s ostatními „weekend days“ a pracující na plný úvazek budou nuceni pracovat dva z těchto tří dní, anebo jít na směny o sobotě a neděli. Změny ovlivní zaměstnance Family Room, Red Zone Specialists, Creatives a hlavně Geniusy jakožto nejvíce vyhledávanou pomoc.

K tomu všemu se zvyšuje minimální počet hodin víkendové směny z 16 na 24. Pokud danou směnu nebudete schopni odpracovat, pro Apple Store nebude pracovat vůbec.

Ačkoli se tyto požadavky a nároky Applu zdají velmi kruté je potřeba zmínit jednu věc. Apple se snaží vyhovět situacím, kdy zaměstnanec neočekávaně potřebuje volno, ať už jde o jakýkoli důvod. Důsledkem těchto opatření však jistě bude ztráta zaměstnanců na částečný úvazek.

 

3 komentáře: „Zaměstnanci Apple Storů budou déle „na place“

  • avatar
    03. 04. 2012 (21:10)
    Trvalý odkaz

    Z Applu se pomalu stává Samsung. Kvalita značky se vytrácí. Cook zvyšuje prodeje, ale za cenu morálního úpadku společnosti.

  • avatar
    04. 04. 2012 (07:18)
    Trvalý odkaz

    Zajímalo by mě, kolik těmto zaměstnancům jedna z nejbohatších firem na planetě platí?
    Určitě to nebude moc, v tomto ohledu podle mě Apple škudlí.

  • avatar
    04. 04. 2012 (10:49)
    Trvalý odkaz

    To by mně celkem zajímalo jakou maji ti zaměstnanci pracovní dobu… Doufam že někdo, kdo pracuje 8h deně 5 dní v týdnu nebude muset odmakat ještě 2 víkendy v měsíci… To bych jim příl německý odboráře a francouzský stávkaře.

Komentáře nejsou povoleny.