Apple novinky: 8. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v osmém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého přinesl.

Adobe vydal Photoshop Touch pro iPad 2

Společnost Adobe vydala v posledních dnech minulého týdne svou aplikaci jménem Photoshop Touch. Aplikace určená výhradně pro iPad 2 slibuje přinést ty nejzajímavější fotoeditační funkce aplikace Adobe Photoshop na dotykovou obrazovku jablečného tabletu. Budete schopni kombinovat různé fotografie i aplikovat nejrůznější filtry, pracovat můžete ve více vrstvách a své výtvory později publikovat přímo na sociálních sítích. Aplikace je k dispozici za 9,99 dolarů a vyžaduje iPad 2 s iOS verze 5.

Ochrana knih v iBooks byla prolomena

Podle informací serveru The Digital Reader se podařilo prolomit DRM ochranu, kterou Apple používá pro zajištění svých elektronických knih prodávaných prostřednictvím on-line obchodu iBook Store. Takto upravenou knihu je poté možno po stažení / zakoupení v iTunes použít mimo Apple ekosystém.

Dá se ale předpokládat, že Apple na tuto zranitelnost brzy zareaguje a odstraní ji stejně, jako to v minulosti provedl v případě hudebních souborů.

Dejte si pozor na nového trojského koně

Přibližně před rokem byl aktivní trojský kůň jménem Flashback, který se maskoval za instalátor rozšíření Flash Player. Nyní se objevila jeho nová varianta nazvaná Flashback.G a ke svému šíření používá dvou známých zranitelností v implementaci jazyka Java. Po úspěšné infiltraci do počítače převezme kontrolu na texty vkládanými do webových prohlížečů, ze kterých si uchovává především přístupová jména a hesla k webových službám, která odesílá svým tvůrcům. Nejvíce se zajímá o přístupy k elektronickému bankovnictví nebo Paypal účtu.

Nejvíce jsou zranitelní uživatelé Mac OS X Snow leopard, kteří by měli neprodleně updatovat Javu ne nejnovější verzi. Aktuální verze Liona by měla mít již tyto chyby opraveny.

Uživatelé iCloud v Německu mají nefunkční Push notifikace

Na základě patentového sporu se společnosti Motorola byl Apple nucen vypnout Push notifikace u příchozí pošty uživatelům využívajícím služeb iCloud a MobileMe. Funkcionalita by měla být povolena až po vzájemné dohodě obou společností, která je však spíše v nedohlednu

Končí klasický Apple Dock konektor?

Jak informoval server iMore: Apple pracuje na zmenšené verzi svého Dock konektoru pro použití v nových generacích zařízení. Tato informace není potvrzena z žádných dalších zdrojů a není jisté, zda je skutečně reálná. Použití jiného typu konektoru než doposud by totiž u nových produktů diskvalifikovalo všechna doposud existující příslušenství, jejichž vzájemná zaměnitelnost je jednou z konkurenčních výhod iOS zařízení.

Nová Apple reklama představuje možnosti iCloud

[HTML1]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

 

4 komentáře: „Apple novinky: 8. týden [2012]

  • avatar
    27. 02. 2012 (13:42)
    Trvalý odkaz

    Hlavne nemenit konektor!!! Toho jsem si uzil dost na Nokiich a SonyEricssonech. Ted kdyz si koupim apple + prislusenstvi, tak to zmeni? Po tolika letech? :-(

    • avatar
      27. 02. 2012 (13:50)
      Trvalý odkaz

      Že by Apple jednou respektoval standard a použil microUSB?
      Ale vlastně ne, to je hloupost, to by pak zákazníci nemuseli kupovat drahé kabely od Apple…

      • avatar
        28. 02. 2012 (07:01)
        Trvalý odkaz

        S microUSB je problém. Nejde o to, zda někdo respektuje standard nebo ne. Jde o to, že Dock konektor je de-facto vyvedená sběrnice procesoru, tudíž lze k němu připojit v podstatě jakékoli externí zařízení – od reproduktoru až třeba po osciloskop. microUSB je „jen“ věc pro přenos dat, nejde přes něj ovládat externí zařízení bez toho, aby byla šíleně drahá. Z tohoto důvodu je použití microUSB hloupost a bylo by obrovským krokem zpět pro celý ekosystém….

  • avatar
    28. 02. 2012 (11:37)
    Trvalý odkaz

    Jenom bych chtěl dodat, že Photoshop Touch funguje i na iPad (1.gen.) zcela v pořádku a je pouze vyžadován iOS5… Ozkoušeno přímo mou osobou.

Komentáře nejsou povoleny.