Obnovení Liona přes internet i pro iMacy

Modely počítačů Apple uvedené na trh po příchodu Mac OS X Lion mají možnost obnovení systému přímo ze serverů Apple. Nyní ji dostávají také starší iMacy.

Stolní počítače iMac modelového roku 2011 totiž byly uvedeny na trh již před vydáním Mac OS X 10.7 Lion, a tudíž touto možností obnovení nedisponovaly (více se o možnostech obnovení operačního systému přes internet dozvíte z tohoto našeho článku). Apple však sliboval postupné uvolnění této podpory také pro některé starší produkty a první na řadě byl iMac.

Apple totiž včera vydal update firmwaru počítačů iMac modelové řady 2011. Update nazvaný iMac EFI Update 1.7 tak opravuje nejen známé problémy s kompatibilitou Apple Thunderbolt Displeje a připojení iMacu coby disku v Target módu, ale i přidává podporu právě o internetové obnovení systému.

Z počítačů, které byly na trhu před vydáním Mac OS X 10.7 Lion, již tuto možnost před měsícem dostaly MacBooky Pro modelové řady Early 2011 a nyní přibývají také aktuální modely iMaců. Tím Apple završil implementaci této funkce do všech současných modelů a je tak otázkou, zda bude pokračovat v jejich zavádění také do počítačů starších modelových řad.

Update iMac EFI Update 1.7 je k dispozici ke stažení u Apple, případně jej můžete získat prostřednictvím systémové funkce Aktualizace softwaru. Aktualizace má velikost 3,69 megabajtů a ke své instalaci vyžaduje restart počítače.