„Pan Apple Store“ Ron Johnson opouští Apple

V poslední době opouští Apple až překvapivě mnoho členů nejužšího vedení. Po Bertrandu Serletovi se rozhodl odejít také Ron Johnson.

Byli jste někdy v některém z oficiální Apple Store obchodů a byli jste uchvácení jejich vzhledem, řešením, nápadem – no zkrátka vším? Tak to jste byli uchváceni prací Rona Jonsona. Ten je z pozice viceprezidenta pro retailový prodej otcem Apple Storů a tím, pod který více než 300 v současnosti provozovaných obchodů spadá. Známé Genius bary – pulty, u kterých vám odborníci poradí s vašimi problémy – jsou jeho nápadem.

Ron Johnson získal titul M.B.A na Hardware University a bakalářský titul z ekonomie na Stanford University. Do Apple přišel v roce 2000 a má více než dvacet let zkušeností z retailového prodeje, pracovat například ve společnosti Target Corporation a byl zodpovědný za chod obchodů Target Stores. Více se dovíte v našem článku Sedm statečných, kteří stojí za úspěchem Apple.

Ron Johson se ujme do prvního listopadu funkce generálního ředitele společnost J. C. Penny provozující síť maloobchodů. V této funkci nahradí Myrona Ullmana III., který i nadále zůstává předsedou představenstva této společnosti  a Johnsonovým přímým nadřízeným. Za svou pozici bude Johnson pobírat plat ve výši 1,5 milionu amerických dolarů ročně povýšeny o výroční bonusy.