Apple novinky: 24. týden [2011]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve dvacátém čtvrtém týdnu roku 2011? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Přijdou nové Macy Pro a Macy mini s procesory Sandy Bridge začátkem září?

Světem se v minulém týdnu rozběhla jedna z dalších spekulací, která hovoří o nových produktech. Podle vlastních zdrojů magazínu CNET se prý počátkem září dočkáme zcela přepracovaných Maců Pro a také inovovaných Maců mini s procesory z rodiny Sandy Bridge od Intelu a rozhraním Thunderbolt. Zatímco u Maců mini se žádné změny ve vzhledu neočkávají, u Maců Pro se již dlouho spekuluje o změně vzhledu – Apple prý pracuje na počítačích přibližně polovičních rozměrů, který mají být výkonem vlastně takovým iMacem bez monitoru, což by mohl být pro spoustu uživatelů velmi zajímavé.

Apple představil novou reklamu na iPad

Reklama má podtitul „Now“, tedy v překladu „Nyní“ a představuje, co vše můžete s iPadem provádět právě nyní.

[HTML1]

Mac OS X Lion usnadní deploying

Pro instalaci operačních systémů i aplikací v prostředí lokálních sítí s několika desítkami nebo stovkami počítačů je nemyslitelné, aby správce obcházel každý počítač zvlášť a na každý ručně instaloval vše osobně. Proto se v těchto sítích používá hromadná instalace z jednoho umístění na všechny zúčastněné počítače. Na tento systém instalace bude připraven také nový Mac OS X 10.7 Lion, jak uvádí Apple v dokumentu určeným pro korporátní uživatele a školství. Přesný postup získání multiuživatelské licence a její nasazení prostřednictvím startu stanic ze sítě najdete v následujícím dokumentu.

Apple přitvrzuje a rozšířil obvinění Samsungu z kopírování

Společnost Apple koncem minulého týdne rozšířila svou aktuální žalobu proti společnosti Samsung z krádeže intelektuálního vlastnictví o další patenty a rozšířila také seznam produktů Samsungu, ve kterých byly tyto použity. K původním produktům tak přibyly také Droid Charge, Exhibit 4G, Galaxy Ace, Galaxy Prevail, Galaxy S (i9000), Gravity, Infuse 4G, Nexus S 4G, Replenish, Sidekick, Galaxy Tab 10.1 a Galaxy S II.

Apple za šest milionů dolarů přepracuje obchod na Fifth Avenue

Originální Apple Store na Páté ulici v New Yorku patří mezi nejznámější obchody tohoto jablečného výrobce. Jeho ikonická skleněná kostka nad vstupem vytane na mysli každému, kdo kdy něco o Apple obchodech slyšel. Podle informací fanouškovských stránek IfoAppleStore má Apple připraveno 6 661 050 dolarů pro úpravu celého prostranství. To zahrnuje demontáž známé skleněné kostky včetně skleněného schodiště, kompletní změnu jejího okolí a následnou instalaci zpět na původní místo. Vše by mělo začít koncem roku a trvat až do předvánočního období.

Dostanou iPhony vestavěnou seznamku?

Zajímavé využití iPhonu navrhuje nový patent Applu: váš telefon má ve vašem okolí automaticky vyhledávat osoby se stejnými zájmy (a samozřejmě s iPhonem). Vše má fungovat tak, že si ve svém iPhonu vytvoříte profil se svými zájmy a požadavky. Jakmile se dostanete do dosahu jiného iPhonu používajících stejnou funkci, uvidíte konkrétního uživatele a také ukazatel toho, jak moc se k sobě hodíte. Zajímavá představa, ovšem nejde o nic převratně nového, protože podobnou funkcionalitu nabízí například přenosné herní konzole 3DS od společnosti Nintendo.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu