Apple Czech laškuje s datem uvedení iPadu 2 na náš trh

Tak kdy vlastně přijde iPad 2? Již 25. března, jak slibuje Apple na oficiálních stránách, nebo až o měsíc později?

Zajímavé chyby si všiml Perfrey na své blogu: na oficiálních stránkách českého zastoupení společnosti Apple (apple.com/cz) se v jednom z hlavních grafických prvků hovoří o dostupnosti iPadu až 25. dubna. Zde máte onen konkrétní odkaz a zde zmiňovanou grafiku:

Když pomineme samotnou pravopisnou chybu v zápisu data, snaží se nám Apple Czech naznačit skutečný datum uvedení iPadu 2 do prodeje? Pak je ale něco špatného – protože přímo Apple na svých stránkách uvádí dostupnost pro českou republiku na 25. března (bez jakéhokoli náznaku zpoždění), jakoukoli změnu tohoto termínu také na náš přímý dotaz Apple jakkoliv nepotvrdil. Tak jak to tedy je?

Při pohledu na dotyčnou část grafiky se přikláníme spíše k lajdáctví překladatele a grafika. Přečtěte si podtitul ještě jednou: iPad 2. Tenčí. Lighter. Rychlejší. Vidíte to také? Co má být onen Lighter? Proč není toto slovo také přeloženo?

Uvidíme, jak vše dopadne – uvedení iPadu 2 v Česku budeme podrobně sledovat i nadále a brzy zjistíme, který z termínů bude nakonec správný. Pokud se skutečně začne iPad 2 prodávat již tento měsíc, rádi zakoupíme pro Apple Czech anglicko-český slovník se záložkou umístěnou na stránce s překlady měsíců.

Také prodejci se totiž připravují na zahájení již 25. tohoto měsíce a žádné indicie o zpoždění dodávek nemají. I když není možné při současném nedostatku iPadů 2 ve světě předpokládat, že by se do prodeje dostalo více nějaké zázračné množství.