Microsoft dává Office 2011 pro Mac na zkoušku zdarma

Microsoft právě oznámil zajímavou novinku: kancelářský balík Office pro Mac 2011 je k dispozici coby zkušební verze zdarma. Můžete si jej tak vyzkoušet před tím, než jej zakoupíte, což doposud u tohoto softwaru nebylo možné.

Tato nově uvedená trial verze kancelářského balíku Microsoft Office pro Mac 2011 obsahuje aplikace Word, Excel, PowerPoint i Outlook a je k dispozici plně funkční a bez jakýchkoli omezení po dobu třiceti dnů. Tato verze také není omezena jen pro konkrétní typ uživatelů a mohou ji využít soukromé osoby stejně dobře, jako studenti nebo podnikatelé.

Office 2011 pro Mac nabízejí integrovanou podporu českého pravopisu (ta konkurenčnímu balíku iWork do Apple chybí a musí si ji uživatel doinstalovat a zprovoznit sám) a vytvořené dokumenty je možné nově upravovat i online přes hostovanou bezplatnou webovou službu (zde jde o obdobu služby iWork.com, kterou Apple provozuje v betaverzi).

Po vyzkoušení sady můžete sáhnout po zakoupení jedné z dostupných verzí. K dispozici jsou dvě hlavní edice: Microsoft Office pro Mac Home Student 2011 je určena pro domácnosti a studenty, neobsahuje aplikaci Outlook a je k dispozici za doporučenou cenu 2 690 Kč za jednu licenci nebo jako rodinné balení se třemi licencemi za cenu 3 490 Kč.

Vyšší sada Microsoft Office pro Mac Home Business 2011 obsahuje již zmíněný Outlook (ten například obsahuje podporu pro Time Machine zálohování i Spotlight vyhledávání) a podporuje servery typu Exchange. V prodeji je za 5 990 Kč za jednu, případně 8 990 Kč za dvě licence.

Zkušební verzi Microsoft Office pro Mac 2011 je možné získat prostřednictvím registrace na tomto odkazu: https://www.microsoft.com/mac/trial

Licence je možné zakoupit u běžných prodejců, případně ji můžete vyhrát v naší soutěži, jejíž pravidla zveřejníme počátkem příštího týdne.