Steve Jobs: BluRay v Macích nečekejte

Znám uživatele, kteří vyčkávají s nákupem Maca, protože očekávají v některém z příštích verzí nasazení vysokokapacitních Blu-ray disků. Nuže, již nemusíte – podle vyjádření Steva Jobse Blu-ray mechaniky v Macích zkrátka nebudou.

Podle informací magazínu Macrumors odpověděl Steve Jobs jednom ze svých emailů na dotaz na nasazení Blu-ray do Maců poměrně jasně:

Blu-ray vypadá stále více jako jeden z vysoce kvalitních formátů, které se prosazují jako nástupci CD – a stejně jako CD bude poražen formáty stažitelnými z internetu.

Co na to říci? Je pravda, že video v rozlišení 720p stažené z internetu vypadá dobře a poradíte si s ním i na běžnějších internetových přípojkách. Ale co s 1080p kvalitou a datovým tokem nabízeným Blu-ray disky? Ještě dlouho bude trvat, abychom si mohli video v tomto rozlišení streamovat přímo z internetu bez toho, abychom jej nejdříve několik hodin zdlouhavě stahovali.

Přitom operační systém samotný s podporou Blu-ray mechanik problém nemá, všechny externí mechaniky, které jsem měl možnost vyzkoušet. Problémem tak zůstává pouze použitelný přehrávač Blu-ray filmů. Pokud tuto kombinaci používáte a Blu-ray filmy na Macu přehráváte, podělte se o své zkušenosti v diskusi pod článkem.

102 komentářů: „Steve Jobs: BluRay v Macích nečekejte

  • avatar
    02. 07. 2010 (18:46)
    Trvalý odkaz

    @TjSnake:
    Možná že ten NAS není až tak úplně špatný nápad :-) Nemusel bych ty filmy mazat :-)

  • avatar
    02. 07. 2010 (20:46)
    Trvalý odkaz

    @TjSnake:
    Možná že ten NAS není až tak úplně špatný nápad :-) Nemusel bych ty filmy mazat :-)

Komentáře nejsou povoleny.