iPhone & iPod & iPad novinky: 19. týden

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se na novinky ze světa multimediálních hraček od Apple, které v uplynulém týdnu stály za pozornost.

Gameloft Happy Hour: každý den jedna profi hra zdarma

Známý producent (nejen) iPhone her Gameloft slaví deset let své existence a na oslavu tohoto výročí přichází se zajímavou akcí: Gameloft Happy Hour, v rámci které můžete stahovat jejich hry zdarma.

Akce trvá od dneška, tedy od pondělí 10. května do 21. května s výjimkou víkendů a představit si ji můžete velmi jednoduše: každý z těchto dnů bude jedna z her z produkce Gameloftu po dvě hodiny k dispozici v App Store zcela zdarma – ano, zadarmo tak můžete získat celkem deset „áčkových“ iPhone her.

O aktuálních hrách informujeme každý den na naší Facebook stránce.

Číst celý článek >>

Rozbili jste si displej v iPhonu? Kupte si nový za pár korun

Velká plocha displeje iPhonu je náchylná k poškození – stačí jen zapomenou telefon v zadní kapse kalhot a sednout. Nemilosrdný pavouk prasklin se pak rozleze po celém displeji. Co dělat v takovém případě? Můžete buďto s telefonem vyrazit do servisu a připravit se na pohodlí za odpovídající cenu: rychlým hledáním v Googlu lze zjistit, že výměna krycího sklíčka stojí něco pod dva tisíce korun, kompletní výměna i s displejem s pohybuje nad dva tisíce korun.

Anebo si na výměnu troufnete sami, což s trochou zručnosti zvládne každý trochu zručný kutil. Na internetu si najdete návod pro vyjmutí displeje, zakoupíte příslušný náhradní díl a vyměníte. Pokud máte tento problém, nepřehlédněte aktuální nabídku známého prodejce DealExtreme.com – který momentálně nabízí sadu displeje a krycího sklíčka za 44,20 dolarů pro iPhone 3GS (přibližně 880 korun) nebo za 30 dolarů pro iPhone 3G (přibližně 600 korun). Obě tyto ceny jsou včetně poštovného do ČR. jak vidíte, především finanční úspora je velmi zajímavá.

Číst celý článek >>

Amplitube iRig: proměňte iPhone v kytarové kombo

Máte elektrickou kytaru a nechce se vám s sebou vozit na cestu velké a těžké kombo? Pak si vystačíte s pouhým iPhone a praktickým doplňkem iRig od společnosti Amplitube.

iRig je malá redukce, kterou vložíte mezi sluchátkový konektor iPhonu a do které zapojíte vaši elektrickou kytaru a do druhého z konektorů připojíte sluchátka nebo výstup na externí reprosoustavu.

Číst celý článek >>

Jak je to vlastně s náskokem Androidu?

Zpravodajskými servery se v posledních dnech prohnala zpráva o úspěchu telefonů s operačním systémem Android: ty totiž v prodejích za první čtvrtletí letošního roku předstihnul v prodeji iPhone. A začněme rovnou rekapitulací čísel: první místo na americkém trhu chytrých mobilů si stále drží RIM (výrobce komunikátoru BlackBerry) s 36% podílem na trhu, druhý jsou telefony s operačním systémem Android s 28% podílem a třetí je Apple s iPhonem s 21% podílem.

Je však na tom Android tak dobře a iPad tak špatně, jak to na první pohled vypadá a jak se snaží někteří komentátoři interpretovat?

Číst celý článek >>

Vařte se Zdeňkem Pohlreichem na iPhonu (mobilní kuchařka)

Potravinový řetězec Interspar odstartoval v polovině dubna ve spolupráci s TV-šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem kampaň s názvem „Vsaďte se, že uvařím za stovku“. Pro tuto kampaň spouští „kulinářskou pomůcku“ v podobě mobilní kuchařky, která představuje novou interaktivní aplikaci do telefonů iPhone.

Projekt „Vsaďte se, že uvařím za stovku“ přináší pro všechny uživatele iPhonu komfortní a snadnou možnost získat další nové recepty od Zdeňka Pohlreicha v podobě interaktivní aplikace s názvem „iKuchařka“. Na webových stránkách www.uvaritzastovku.cz najde uživatel odkaz ke stažení patřičné aplikace.

Číst celý článek >>

Footballz!: iPhonefotbalmánie dočasně zdarma

Spoločnosť Inlogic Software práve vydala svoju prvú hru pre platformu iPhone/iPhone Touch – a práve kvôli tomu bude táto hra prvých pár dní na stiahnutie úplne ZADARMO! Hra nesie názov „Footballz!“, nejedná sa o klasický futbal v pravom zmysle, no zábava pri hraní tejto sympatickej arkádovky je o to väčšia.

Na začiatku si vyberiete Vášho hráča spomedzi rôznych charakterov a hra sa začína! Vašou úlohou je zbierať žlté loptičky, za ktoré dostávate body, to však samozrejme nebude len také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Zbieranie vám budú neustále znepríjemňovať biele lopty, ktoré sú v tejto hre Vašim úhlavným nepriateľom. Musíte sa im uhýbať, kľučkovať medzi nimi, jednoducho robiť hocičo, len aby ste do nich nenarazili a tým pádom Vám neubudlo z Vášho drahocenného života. Počas hrania sa Vám občas ukážu nové životy v podobe srdiečok, rovnako ako aj bonusy v podobe ikoniek s otáznikom, ktoré môžete (ale nemusíte) zbierať. Môžete tým napríklad získať dočasnú nesmrteľnosť alebo zrýchlenie Vášho hráča.

Číst celý článek >>

Apple vydal novou reklamu na iPad, připomíná Newton

Apple začal ve Spojených státech vysílat nový reklamní spot s názvem What is iPad? (tedy česky něco jako Co je iPad?). Reklama vypadá, jako by z části byla vytvořena sestříháním již známých reklam na iPad, přidává však několik nových prvků.

Číst celý článek >>

Uvnitř uniklých prototypů iPhone 4G je Apple A4 procesor jako v iPadu

Jak jste se mohli již včera dozvědět v naší Facebook skupině, včera zveřejněné fotografie na vietnamském fóru ukazují také vnitřní výbavu zařízení považovaného za iPhone 4G. Že nejde o čínský plagiát ale že přístroj skutečně obsahuje technologii Applu je nyní více než jasné.

Klíčem k této jistotě je obrázek výše: ukazuje část vnitřní výbavy tohoto telefonu, kde těsně vedle slotu pro microSIM kartu mobilního operátora vidíte čtvercový čip nesoucí na sobě logo Apple a číselná označení „339S0084″ a „APL0398″. Ty podle našich informací ze zdrojů blízkých Samsungu neskrývají nic jiného, než procesor Apple A4 (vyrobený právě v továrnách Samsungu), který můžete znát také z tabletu iPad. Zdroj však o čipu blíže nehovoří, ve hvězdách tak zůstává především frekvence, na které poběží – zda bude stejná, jako u iPadu, či spíše nižší. Z dalších čipů pak lze rozpoznat 256 MB operační paměti, tedy opět stejně, jako v iPadu.

Číst celý článek >>

Dvě kamery v novém iPhonu budou, říkají metadata těch současných

Metadata v podobě EXIF informací snímků pořízených současnými iPhony ukazují, že iPhony příští generace budou opravdu mít dvě kamery – jednu zadní a jednu přední.

O této skutečnosti informoval magazín TUAW, který byl na tuto skutečnost upozorněn jedním ze svých Twitter followerů – ten si všimnul toho, že v EXIF informací fotografií pořízených iPhonem updatovaným na betaverzi operačního systému iPhone OS 4 přibyla nová položka v popisu informující o tom, že k získání snímku byla použita zadní kamera.

Číst celý článek >>

iPhone 4G na fotkách je pravý, potvrdil Steve Jobs

Ohledně ztraceného prototypu iPhone 4G, který jako první zpropagoval na fotografiích magazín Gizmodo, se začínají vybarvovat další skutečnosti. Například to, že pravost telefonu potvrdil přímo Steve Jobs.

Celký případ leží na soudu a přidělený soudce Clifford Cretan zveřejnil dokumentaci k vyšetřování, ze které vyplývá nejen celý postup událostí, ale také spousta zajímavých informací. Pokud si je shrneme do časové posloupnosti, vydají následující příběh…

Číst celý článek >>

Softwarový výběr speciál: aplikace pro letní cestování

V dnešní speciálním softwarovém výběru se podíváme na aplikace, které by vás mohli zajímat na cestách na letní dovolenou.

Číst celý článek >>

2 komentáře: „iPhone & iPod & iPad novinky: 19. týden

Komentáře nejsou povoleny.