iPhone & iPod & iPad novinky: 17. týden

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se na novinky ze světa multimediálních hraček od Apple, které v uplynulém týdnu stály za pozornost.

iPad Camera Connection Kit dokáže nečekané (+Video)

O rozšiřující redukci iPad Camera Connection Kit, která umožňuje připojit k iPadu vybraná USB zařízení, se již začal prodávat a dostal e i do rukou prvních recenzentů. A dokáže toho více, než jen připojit obyčejný fotoaparát.

Již minulý týden jsme si v článku iPad prý obsahuje podporu pro USB audio řekli, že tato malá krabička umožňuje připojení zvukových zařízení. A to se také potvrdilo: první majitelé vyzkoušeli připojení úplně obyčejných USB sluchátek s mikrofonem a ty bez problémů fungovaly – a dokonce se v superlativech vyjadřovali o nádherně čisté kvalitě hovoru přes Skype aplikaci. Skvělé.

Číst celý článek >>

Bezdrátová synchronizace iPhonu s iTunes funguje dobře

V podstatě současně s představením prvního iPhonu se objevila ta sžíravá touha mnohých uživatelů moci svůj iPhone nechat synchronizovat s počítače přes lokální bezdrátovou síť. A vidíte, ono to funguje.

Nová aplikace WiFi Sync dokáže přesně to, co byste od ní očekávali – jakmile jednou provedete spárování vašeho počítače a iPhonu, stačí pouze spustit tuto aplikaci a automaticky proběhne kompletní synchronizace s iTunes ve vašem stolním počítači. Vše zkrátka funguje skvěle, jak můžete ostatně vidět na následujícím videopředstavení.

Číst celý článek >>

WD Photos: prohlížeč fotorafií z disku WD na iPhonu

Společnost Western Digital, známý výrobce pevných disků, představila prohlížeč fotografií WD Photos – aplikaci pro iPhone nebo iPod Touch pro použití s jejími pevnými disky My BookR World Edition a síťovými pevnými disky WD ShareSpace, která umožňuje přistupovat k uloženým fotografiím z kteréhokoli místa na světě.

Aplikace prohlížeče fotografií WD Photos umožňuje uživatelům snadno se odkudkoli připojit ke svému pevnému disku a prohlížet si svou kolekci fotografií. Fotografie uživatelů zůstávají privátní, zabezpečené a v bezpečí ve vysokém rozlišení na jejich síťovém pevném disku.

Číst celý článek >>

SMS zdarma: textovkovač v nové verzi (Zkušenosti)

Tato aplikace je postavena za jediným účelem:zdarma odeslat SMS do mobilních sítí. Jak jí to jde? Podrobili jsme ji dlouhodobému testu a známe výsledky. Po spuštění se objeví minimalistické uživatelské rozhraní. Co dělat napoví problikávající kurzor vedle vyšedlého nápisu „telefonní číslo“. Číslo příjemce lze zadat několika způsoby. Vyťukat pomocí numerické klávesnice, vložit ze schránky a nebo najít ve svém adresáři.

Aplikace na základě prvního trojčíslí z čísla příjemce odhaduje jeho operátora. Výsledek svého bádání zobrazí jako logo operátora hned vedle čísla.

Číst celý článek >>

iČokoláda pro vaše iPhoní chutě

Milujete svůj iPhone do té míry, že byste jej samou láskou nejraději snědli? Ale proč ne – pokud máteskutečně podobné choutky, není nic snazšího, než si dodat odvahu a jít do toho.

Pokud vám ale mohu radit, raději se nakrmte produktem nazvaným iČokoláda (tedy přesněji v originále iChocolates) – stylovou bomboniérkou velikosti podobnou iPhonu s malými čokoládami stylizovanými do podoby iPhone aplikací. Bomboinéru je možné zaslat i do zemí EU (tedy i k nám nebo na Slovensko), momentálně však jsou pro velký zájem vyprodány. Škoda…

Číst celý článek >>

HN Reader pro iPhone v nové verzi

Čtečka Hospodářských novin (HN reader), patřící mezi nejstahovanější aplikace zdarma v kategorii Zprávy, se právě schválenou verzí 1.2 posunula novými funkcemi a uživatelským komfortem do své další fáze.

Nově si může v Nastavení aplikace uživatel vybrat z pěti typů písma, články odesílat emailem, jednoduše sdílet v sociálních sítích Facebook a Twitter. Čtenáři, kteří mají aktuálně přístup k internetu, mohou vstupovat přes webové rozhraní do diskusí k článkům, pro větší pohodlí diskutujících je možné vepisovat názory v landscape modu.

Číst celý článek >>

iPad Wi-Fi + 3G oficiálně v prodeji

Tablet Apple iPad ve své nejvybavenější verzi Wi-Fi + 3G se právě začal v zámořských Apple Retail Storech prodávat.

V Česku na první dodávky základních „ne3G“ verzí ještě stále čekáme a podle vše dostupných informací ještě nějaký ten měsíc čekat budeme – reálně se oficiální dodávky nedají očekávat dříve jak v druhé polovině prázdnin. Pesimisté pak tvrdí, že budeme rádi, když u nás iPady budou aspoň před vánočními svátky.

Číst celý článek >>

3 komentáře: „iPhone & iPod & iPad novinky: 17. týden

Komentáře nejsou povoleny.