iPhone & iPod & iPad novinky: 12. týden

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se na novinky ze světa multimediálních hraček od Apple, které v uplynulém týdnu stály za pozornost.

Opera Mini odeslána na schválení do Apple, odpočítávání běží (+ video)

Webový prohlížeč Opera Mini, který slibuje být v případě použití pomalého GPRS/EDGE připojení až šestkrát rychlejší než mobilní Safari, byl před dvěma hodinami odeslán na chválení do App Store.

Tento prohlížeč byl poprvé představen veřejnosti na mobilním kongresu v Barceloně letos v únoru, a Opera od té doby pracovala na tom, aby produkt v ničem neodporoval pravidlům pro schválení aplikací v App Store.

Číst celý článek >>

eyeBrowse: aby se vám na Operu Mini dobře čekalo

Alternativních webových prohlížečů můžete již nyní najít na App Store hned několik. Pojďme si ukrátit čekání na případné schválení Opery mini povídáním o prohlížeči eyeBrowse, který konkurenci výrazněji převyšuje.

Apple v současnosti nijak neblokuje možnost přidat do App Store vlastní prohlížeč, pokud tento pro vykreslování stránek použije jádro systémového Safari. A přesně do této skupiny prohlížečů patří také eyeBrowse.

Prohlížeč hned na první pohled zaujme svým rozhraním – titulkový pruh je dvouřádkový (první řádek slouží pro vyhledávání, druhý pak pro přímé zadávání webové adresy), při zadávání dochází k průběžnému zobrazování již dříve navštívených stránek, stránka je zobrazována v celé obrazovce (pokud chcete zobrazit ovládací prvky, stačí iPhonem pouze zatřást nebo dojet stránkou k hornímu nebo spodnímu okraji).

Číst celý článek >>

We Rule: temný středověk ve vaší kapse

Staň se neomezeným vládcem své říše s vlastními pravidly, postav si pohádkový hrad a starej se o své poddané! Vše dokonale propojené se sociální sítí Plus+, díky které můžeš spolu se svými kamárady budovat lepší svět.

Středověk by se pěkně divil, kdyby zjistil, jak mírumilovně ho dokážou iPhone hry vykreslit. Ve středověku bylo třeba úplně normální vystrčit zadek z hradeb a obdarovat kolemjdoucí posledními zbytky jídla, nebo jen tak někoho bezstarostně propíchnout dlouhým kopím. Napadají mě ještě mnohem hrůzostrašnější scénáře, které bych tu ale nerad rozebíral. My se na středověk podíváme z té lepší a určitě i zábavnější stránky.

Ngmoco nám totiž přináší jednu z nejzábavnějších online her We Rule na iPhone. Jako novopečený majitel králoství se dočkáte hned několika víceméně zajímavých úkolů. Král se hold musí postarat o blaho občanů a o prosperující říši.

Číst celý článek >>

iPad za pětačtyřicet tisíc? Proč ne…

A cena nebude to jediné, co vás na iPad prodávaném společností CrystalRoc oslní. Pro zasvěcené stačí pouze jedno slovo: Swarovski.

Společnost CrystalRoc vám dodá iPad, jehož celá zadní stěna je pokryta prvotřídními broušenými křišťálovými kamínky od světoznámé společnosti Swarovski. iPad je pokryt více než šesti tisíci malými kamínky a v nabídce bude jen 32 GB verze. CrystalRoc slibuje dostupnost koncem dubna za cenu 2 250 dolarů (necelých pětačtyřicet tisíc korun).

Číst celý článek >>

Opera Mini pro iPhone předvedena (Video)

Opera Mini již nějakou dobu čeká na své schválení před zařazením do App Store, příliš mnoho informací o níc jejívýrobce prozatím nepustil. Obtížné bylo najít také nějaká videa, která by zachycovala tento prohlížeč v praxi.

Snad jediným videem zobrazující skutečně většinu možností Opery Mini (a které není současně PR snímkem výrobce), je pětiminutové video magazínu phonedog.com.

Číst celý článek >>

3 komentáře: „iPhone & iPod & iPad novinky: 12. týden

Komentáře nejsou povoleny.