AirStash: bezdrátový SD slot pro každý iPhone i počítač

Často zmiňovanou nevýhodou iPhonu je absence slotu na paměťovou kartu. Stylová čtečka AirStash řeší tento neduh nanejvýš originálním způsobem.

Jak již napodívá sám název zařízení, bude mít společného se vzduchem. V tomto případě je myšlen bezdrátový přenos dat z paměťové karty – ano, k této čtečce paměťových karet se připojujete prostřednictvím Wi-Fi rozhraním.

Vezměme to ale od začátku: zařízení AirStash je velké 92 x 12 x 49 milimetrů a váží velmi slušných 43 gramů. Není tedy o mnoho větší a těžší než kterákoli konkurenční čtečka drátová. AirStash ale obsahuje navíc také elektroniku, bezdrátový Wi-Fi přístupový bod a baterii.

Na obrázku výše vidíte způsob použití: vezmete paměťovou kartu a vložíte ji do AirStash čtečky, ke které se prostřednictvím Wi-Fi připojíte z vašeho iPodu touch, iPhonu nebo jakéhokoli jiného zařízení s Wi-Fi kartou a webovým prohlížečem. Jeho prostřednictvím pak můžete s obsahem na kartě pohodlně manipulovat prostřednictvím přehledného ajaxového rozhraní. Z vložené karty lze nejen prohlížet fotografie, ale i přehrávat hudbu nebo videa.

Vestavěná baterie je typu Li-Pol, dobíjí se prostřednictvím USB portu a vydrží pracovat čtyři a pět hodin. Bezdrátová část podporuje standard IEEE 802.11b/g, tudíž se data přenášejí více než dostatečnou rychlostí. Cena prozatím nebyla stanovena, AirStash si poradí s kartami do velikosti 32 GB.

Podrobnější informace najdete na stránce výrobce.

16 komentářů: „AirStash: bezdrátový SD slot pro každý iPhone i počítač

Komentáře nejsou povoleny.