Steve Jobs napsal otevřený dopis komunitě. Přečtěte si jej česky!

Před několika málo hodinami zaslal Steve Jobs jablečné komunitě otevřený dopis. V něm vysvětluje jak svůj aktuální zdravotní stav, tak i důvody, které jej vedly k rozhodnutí účastnit se zítřejšího Keynote pouze v roli diváka a pozorovatele. A přestože ne každý čtanář SuperApple.cz nemusí vládnout angličtinu, připravil jsem pro vás překlad jeho dopisu.

steve_jobsDrahá Apple komunito,

poprvé od mého návratu do Apple jsem se rozhodl strávit letošní vánoce i předvánoční období se svou rodinou namísto toho, abych se intenzivně připravoval na svou keynote na Macworldu.

Bohužel mé rozhodnutí nechat na Philovi, aby přednesl letošní keynote, podnítilo vzestup dohadů o mém zdraví společně s několika zprávami o tom, že již ležím na smrtelné posteli.

Rozhodl jsem se sdělit komunitě něco velmi osobního, abychom si všichni společně mohli oddechnout a vychutnat tak zítřejší den.

Jak mnoho z vás ví, ztrácel jsem od roku 2008 hodně na váze. Důvod byl záhadný jak pro mne, tak i pro mé doktory. Před několika týdny jsem se rozhodl přijít všemu na kloub a obrátit své hodnoty tak, že se mé zdraví stane prioritou číslo jedna.

Naštěstí po mnoha testech si lékaři myslí, že našli příčinu těchto problémů – hormonální nerovnováhu, která vykrádala z mého těla proteiny. Ty tělo potřebuje k tomu, aby bylo plně zdravé. Komplikované krevní testy tuto diagnózu potvrdily.

Lék pro tyto výživové problémy je relativně jednoduchý a nepříliš složitý, tudíž jsem již začal s léčbou. Ale stejně jako jsem svou hmotnost a tělesnou masu neztratil během několika týdnů, očekávají lékaři, že nejdříve do konce jara budu potřebovat ke znovunačerpání ztracených sil. Budu však pokračovat v práci na pozici CEO společnosti Apple i v této době.

Dal jsem v posledních jedenácti letech Applu více, než kdokoli jiný. V případě, že nebudu schopen z jakýchkoli důvodů vykonávat svou pozici generálního ředitele, přednesu tuto informaci správní radě společnosti jako to první, co v takové situaci provedu. Doufám, že mě Apple komunita podpoří při mé rekonvalescenci a že ví, že budu vždy dělat pro Apple jen to nejlepší.

Takže nyní jsem již řekl více, než jsem původně chtěl a to je také vše, co k tomuto tématu řeknu.

Steve

5 komentářů: „Steve Jobs napsal otevřený dopis komunitě. Přečtěte si jej česky!

Komentáře nejsou povoleny.